Wonen in of naast voormalige Katholieke Kerk Luttelgeest

za 09 nov 2019, 09:54 UUR

Vanaf 2021 is het mogelijk om in de voormalige Katholieke Kerk of op het naastgelegen schoolterrein aan de Kerkstraat in Luttelgeest te wonen. Donderdagavond werden de plannen gepresenteerd. Ook werden de grondovereenkomsten getekend door wethouder Wiemer Haagsma, gemeente Noordoostpolder en projectontwikkelaar Tjerk Prinsse van Mateboer Projectontwikkeling. Korfker Architecten maakte voor beide locaties de ontwerpen. De ontwikkeling is met een werkgroep van dorpsbewoners voorbereid. Wethouder Wiemer Haagsma: “Dit is een mooi voorbeeld van inbreiding en herstructurering die we als gemeente hebben afgesproken. Zo zorgen we voor vernieuwing van binnenuit.”

Aantal woningen
In de voormalige katholieke kerk worden 6 woningen gerealiseerd. Op het naastgelegen schoolterrein is plaats voor maximaal negen woningen. Tussen de schoollocatie en de kerk komen twee vrije kavels. Voor de ontwikkeling van de schoollocatie en de twee vrije kavels wordt een bestemmingsplan opgestart. De ontwikkeling van de kerk kan met een kortere ruimtelijke procedure worden opgepakt.
Meer informatie over het plan is te vinden op www.nieuwbouwkerkstraat.nl.

Ook uitbreiding
Dorpsbelang Luttelgeest heeft de gemeente gevraagd om een eventuele uitbreiding van Luttelgeest. Deze mogelijkheid is met een werkgroep van dorpsbewoners onderzocht. Het plan dat is voorbereid, gaat uit van een gefaseerde ontwikkeling. Ook dit plan, Luttelgeest fase 4, is tijdens de inloopavond gepresenteerd.

Vrije kavels
De twee vrije kavels nabij de voormalige katholieke kerk worden uitgegeven door de gemeente Noordoostpolder. Bent u geïnteresseerd in een bouwkavel van de gemeente, dan kunt u dat laten weten via mijnbouwkavel@noordoostpolder.nl
Afbeelding Wonen in of naast voormalige Katholieke Kerk Luttelgeest
facebooktwitteryoutube