Winnaar fotowedstrijd Tulpenroute Flevoland is bekend

vr 25 jun 2021, 12:00 UUR

Flevoland - In het tulpenseizoen was het erg druk langs alle vrolijk gekleurde velden. Bezoekers met (vlog)camera, selfiesticks, witte schoenen… alles kwam langs. Dit jaar werd er door Tulpenroute Flevoland weer een fotowedstrijd georganiseerd. En de winnaar is bekend: Arco Visser.

De prijs? Een grote afdruk van de winnaarsfoto, van wel 60 bij 90 centimeter. Sanne Bruinsma van communicatiebureau Flow Media en Sander van der Kolk van Best Pictures waren dit jaar de juryleden. Voor Sander is de vraag: “Is de foto het waard om aan de muur te hangen?” het belangrijkst tijdens het jureren. Er werd onder meer gekeken naar het aantal pixels, de grootte en kleurcompensatie. ‘Soms was het aantal pixels net te weinig om scherp gedrukt te worden op een Xposer- print. Gelukkig kunnen die mooie foto’s volgend jaar gebruikt worden op de social media van de Tulpenroute’, zegt hij.


Tikkeltje mysterieus
Sanne was geïntrigeerd door de bloemblaadjes tussen de tulpenstroken. ‘De afbeelding lijkt zelfs een tikkeltje mysterieus, alsof de bloemblaadjes ergens naartoe leiden! Het is voor mij echt meer dan alleen maar een foto. Het plaatje is daarnaast mooi, helder en vooral natuurlijk van kleur. Ik heb niet het idee dat ik naar een foto met verschillende filters zit te kijken. Maar ik blijf benieuwd… wie of wat bevindt zich er aan het einde van dit, met tulpenblaadjes bedekte, pad?’ Sander is het met Sanne eens. ‘Ik ben veel beelden tegengekomen, waarbij de kleuren te veel werden doorgedrukt. Deze foto is mooi, scherp en het heeft een mooie kijklijn met perspectief. Dat maakt de foto spannend.’

Schapenwolkjes

Helaas kan de grote afdruk niet persoonlijk overgedragen worden vanwege het coronavirus. Arco krijgt de mooie foto thuis opgestuurd. ‘We verwachten natuurlijk wel een leuke foto!’ zeggen de juryleden vrolijk.

Arco Visser is enorm blij dat hij heeft gewonnen. ‘Ieder jaar kom ik vanuit Houten naar Flevoland om foto’s te maken van de tulpen. Ik word altijd gewoon gegrepen door het Flevolandse landschap. De polder is heel interessant, met zijn vlakke grond en windmolens. Tulpen kan je ook op zo veel verschillende manieren op de foto zetten, laag, hoog, van bovenaf, alles is mogelijk. Toen ik de foto maakte was het weer perfect. Er waren een paar schapenwolkjes aan de lucht, er lagen bloemblaadjes op de grond. Halverwege de foto buigen twee tulpen naar de grond. De kleuren en al die kleine details maken de foto bijzonder,’ vertelt hij enthousiast.

Arco is vereerd en neemt de afdruk graag in ontvangst. Hij heeft er zelfs al een plekje voor in gedachten. ‘Ik denk dat ik hem in de hal ophang. Bij de entree. Als je dan binnenloopt zie je een intrigerende foto met prachtige kleuren in natura. De tulp is echt wel een positieve bloem. Ik hou ervan! En of ik volgend jaar weer meedoe? Jazeker!’

Afbeelding Winnaar fotowedstrijd Tulpenroute Flevoland is bekend
facebooktwitteryoutube