Wethouder Geert Post stap zelf op

wo 30 sep 2020, 17:25 UUR

Wethouder Geert Post van Urk heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat hij opstapt als wethouder van de gemeente Urk. Hij doet dat met pijn in zijn hart, zo vertelde hij bij de ingelaste raadsvergadering die zou gaan over de integriteit van de wethouder.

"Integriteit weegt bij de SGP zwaar en bij mij ook. Ik vond zelf dat ik kon aanblijven, maar vinden anderen dat ook? Kan ik er tegen als wat in 2020 is gebeurd iedere keer voor mijn voeten wordt geworpen en ik elke keer in de verdediging moet gaan? Dat wil ik mijn gezin, mijzelf, de SGP en onze prachtige gemeente Urk niet aandoen. Vandaar dat ik bij dezen mijn wethouderschap bij de gemeente Urk neerleg", aldus Geert Post. Hij ging daarna niet meer met de gemeenteraad in debat en verliet het gemeentehuis. Eerder op de dag gaf hij nog wel aan zichzelf tegenover de raad te willen verdedigen.

Burgemeester Ineke Bakker noemde het vertrek een moedig besluit en de verklaring van Geert Post respectvol. Volgens Bakker ziet Post in dat er altijd een zweem zou blijven hangen als hij aan was gebleven als wethouder.

Fractievoorzitter Jan Willem Bakker van de SGP zegt dat de partij zich nu gaat beraden op de invulling van de nu ontstane wethouderspositie. De SGP-fractievoorzitter zegt de beslissing van Post te respecteren. Wel moeten er volgens de SGP lessen getrokken worden uit het integriteitsonderzoek naar de wethouder: "Om de integriteit van ons gemeentebestuur in de breedste zin van het woord opnieuw tegen het licht te houden."

De fractievoorzitters van de andere partijen in de raad zeggen het besluit van Geert Post ook te respecteren. Volgens de politici heeft wethouder Post zich altijd met veel gedrevenheid ingezet voor de belangen van de gemeente Urk. De partijen wilden dinsdagavond niet meer inhoudelijk ingaan op de conclusies van het integriteitsonderzoek. De meeste partijen wilden ook na de vergadering geen verdere reactie geven.

Bron: Omroep Flevoland
Afbeelding Wethouder Geert Post stap zelf op
facebooktwitteryoutube