Warme Kerst in de bibliotheek met Joris’ Kerstboom

za 23 nov 2019, 11:03 UUR

In FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder staat van 6 t/m 24 december een Joris’ Kerstboom. De ‘Joris’ Kerstboom’ is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt een bijzonder persoon in hun leven tussen de dennentakken te hangen om in het licht te zetten. In FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.


Bij de kerstboom is vanaf 6 december de mogelijkheid om een mooie kerstgedachte voor iemand in de boom te hangen. De bibliotheekbezoeker kan een reddende engel bedanken, sorry zeggen of een hechte vriendschap vieren. En dit begint voor iedereen bij de vraag, die Joris Linssen stelt: Wie zet jij in het licht?


Gesprek tijdens de kerst
Het ophangen van de foto’s en kerstwensen kan leiden tot mooie gesprekken bij de kerstboom. De Joris’ Kerstboom wordt zo een ontmoetingsplaats; erg waardevol voor veel mensen in de dagen voor Kerst. In FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder is dagelijks tijdens openingsuren een bibliotheekmedewerker aanwezig om mensen op weg te helpen en een luisterend oor te bieden.

Landelijke actie
Circa 200 bibliotheken in Nederland doen mee aan de sympathieke actie. Op www.joriskerstboom.nl is te zien waar in Nederland een Joris’ Kerstboom staat en kunnen bezoekers een online kerstgedachte voor een dierbare achterlaten.

Afbeelding Warme Kerst in de bibliotheek met Joris’ Kerstboom
facebooktwitteryoutube