Waarschuwingsborden bij Wilhelminapark Urk werken

zo 29 mrt 2020, 10:08 UUR

Urk - In het doorgaans drukbezochte Wilhelminapark op Urk heerste zaterdag absolute rust. Er was geen spelend kind waar te nemen en dat was eerder wel anders.

Omdat het uit de hand liep heeft de gemeente Urk vrijdag borden geplaatst om de inwoners te waarschuwen. Ook bij het strand aan de Staverse Kade werd een zelfde bord geplaatst.

Vrijdag deed waarnemend burgemeester Ineke Bakker nog een boodschap rondgaan via sociale media en de website van de gemeente Urk. Ook op Urk neemt het aantal mensen dat besmet geraakt is door het virus toe. Bakker schrijft: 'Het is alweer bijna twee weken geleden dat ik mij in een videoboodschap tot u heb gericht. Sindsdien is er veel gebeurd. Er zijn ingrijpende en vergaande maatregelen afgekondigd door het kabinet om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De ernst van de situatie is ons gaandeweg steeds duidelijker geworden nu het aantal besmettingen op Urk ook toeneemt. Het komt dichtbij en het raakt ons allemaal.

Ik wens alle mensen in ons dorp die ziek zijn van harte beterschap en sterkte toe. De naaste familie en vrienden wens ik veel kracht en energie toe om hen te ondersteunen. Ik wil met name de medewerkers van ziekenhuizen en zorgcentra noemen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mensen die zich enorm inzetten. Ook de moeders en vaders die nu hun kinderen een veilig thuis bieden, hebben hun handen vol. Mijn respect en waardering voor het werk dat u allemaal doet, is groot.
Compliment

Daarnaast wil ik u als inwoners van Urk een compliment maken. Nu de ernst van de situatie tot ons doordringt, laten we allemaal zien dat we de maatregelen serieus nemen. Soms kan het nog beter. Ik zou zeggen: schroom niet om elkaar daar op aan te spreken. Wij kunnen als overheid de strijd met het virus alleen samen met u aangaan. Zonder uw inzet en medewerking lukt het niet. Alleen samen kunnen we het virus overwinnen.

Inmiddels zijn er voorzichtige tekenen van hoop. De verspreiding van het virus lijkt een beetje af te vlakken. Het levensgrote risico is dat we nu denken dat we er bijna zijn. Dat is beslist niet zo. De trend kan zich alleen positief ontwikkelen als we volhouden en de maatregelen serieus blijven nemen. Het komt er nu op aan. Ik wens u daarbij allemaal veel sterkte.'

Bron: NDC Mediagroep
Afbeelding Waarschuwingsborden bij Wilhelminapark Urk werken
facebooktwitteryoutube