Voormalige ambulance rijdt met verboden blauwe zwaailichten op A6

do 07 jan 2021, 15:29 UUR

Nagele / Lelystad - De bestuurder van een witte bestelbus is maandag bekeurd omdat hij met blauwe zwaailichten zou hebben gestaan bij het tankstation Han Stijkel, langs de A6 tussen Emmeloord en Urk.

Toen de gealarmeerde politie de bestelbus op de A6 ter hoogte van toerit Lelystad voorbij zag rijden, stonden er geen blauwe zwaailichten ingeschakeld.
De politie heeft het voertuig gecontroleerd op verzorgingsplaats De Aalscholver tussen Lelystad en Almere. De bestuurder gaf aan van niets te weten. Wel zagen de agenten dat de portieren aan de binnenzijde nog geel waren. Het bleek dat het voertuig eerder dienst had gedaan als ambulance.

Na de verkoop van dienstvoertuigen worden voorzieningen als de sirene en blauwe zwaailichten allemaal verwijderd of onklaar gemaakt. Bij dit voertuig was de sirene en het oranje zwaailicht niet meer in te schakelen. Een gedeelte van de originele blauwe verlichting bleek echter nog wel te functioneren. In verband met de behoorlijke installatie kreeg hij een week om de lampen te verwijderen, waarna de politie ze in beslag zal nemen.


Bron: NDC Mediagroep


Afbeelding Voormalige ambulance rijdt met verboden blauwe zwaailichten op A6
facebooktwitteryoutube