VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers voor azc in Luttelgeest

zo 05 jan 2020, 08:52 UUR

VluchtelingenWerk zoekt met spoed vrijwilligers voor het azc in Luttelgeest. VluchtelingenWerk ondersteunt op het azc vluchtelingen en asielzoekers tijdens de asielprocedure. Als vrijwilliger op het azc lever je een bijdrage aan de bescherming van rechten van asielzoekers en vluchtelingen in Nederland. 

Vrijwilligers gezocht

Voor het asielzoekerscentra in Luttelgeest zoekt VluchtelingenWerk vrijwilligers voor de functie van sociaal juridisch medewerker, baliemedewerker en voor het jongerenproject Time4You. Als sociaal juridisch medewerker geef je voorlichting en ondersteun je asielzoekers tijdens de asielprocedure. Je beantwoordt vragen tijdens spreekuren en geeft nader uitleg over brieven, voert vluchtverhaalanalyses uit en ondersteunt aanvragen voor gezinshereniging. Ook onderhoud je contact met betrokken partijen zoals IND, advocaten en ambassades.

Kans om te leren

Bij VluchtelingenWerk krijg je de kans om veel te leren. Er is een goed inwerkprogramma, basisscholing en vervolgtrainingen. Je hoeft geen juridische achtergrond te hebben. Het werk is zeer gevarieerd en je werkt in een enthousiast team. Je kan je talenten inzetten en tegelijkertijd iets voor de medemens betekenen.

Interesse?

Ga naar onze website www.vluchtelingenwerk.nl/westenmiddennederland/vacatures voor de vacature of neem contact op met Jessica Mooiweer 0527-276110, e-mailadres luttelgeest@vluchtelingenwerk.nl


Afbeelding VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers voor azc in Luttelgeest
facebooktwitteryoutube