Veel geïnteresseerden voor nieuwe Zeeheldenwijk

vr 01 okt 2021, 09:22 UUR

Urk - Ruim 400 mensen hebben online interesse getoond in de nieuw te bouwen Zeeheldenwijk op Urk. Via 'Mijn Zeeheldenwijk' kunnen geïnteresseerden zich aanmelden en een persoonlijke pagina aanmaken. Over een aantal maanden kunnen ze daar ook hun interesse in kavels kenbaar maken.

Bij de inschrijving wordt gevraagd om een aantal persoonlijke gegevens in te vullen en vragen te beantwoorden. Zo wordt er gevraagd hoe mensen terecht zijn gekomen bij het project, naar welke soort woning ze op zoek zijn en wat ze eraan willen besteden. De gemeente gebruikt de antwoorden om de vraag naar woningen in de wijk in beeld te brengen.

De wijk wordt in verschillende fases ontwikkeld. De eerste fase wordt samen met de nieuwe toegangsbrug gebouwd en bestaat uit 315 woningen. Dit centrale deel heeft de naam 'Het Nieuwe Dorp' gekregen en kenmerkt zich door verschillende hofjes.

Vrijdag is begonnen met de aanleg van de nieuwe Michiel de Ruyterbrug. De bouw van de eerste woningen voor starters en doorstromers staat gepland voor volgend jaar zomer.


Bron: Omroep Flevoland

Afbeelding Veel geïnteresseerden voor nieuwe Zeeheldenwijk
facebooktwitteryoutube