Van start met de nieuwe woningbouw in Kraggenburg

za 29 feb 2020, 08:01 UUR

In Kraggenburg-Zuid is gestart met de bouw van nieuwe woningen. Een bijzonder moment omdat er voor het eerst in 20 jaar een nieuwbouw plan wordt gerealiseerd. En extra bijzonder omdat het plan voor Kraggenburg-Zuid samen met het dorp tot stand is gekomen. De familie De la Vieter bouwt de eerste woning. Wethouder Wiemer Haagsma feliciteerde hen met deze mooie gebeurtenis.

Samen bedacht

Na jaren is het zover. De wijk die samen met het dorp is bedacht, wordt gerealiseerd. Omwonenden, (toekomstige) bewoners en leden van dorpsbelang hebben samen met de gemeente nagedacht over onder andere de ligging van de woningen, de afmetingen van de plantsoenen en groenstroken. “Het wordt echt een wijk die past bij het karakter van het dorp” zegt Wethouder Wiemer Haagsma. Hij is trots op hoe het plan tot stand is gekomen. “En nu de eerste woningen worden gebouwd, is dat een feestelijk moment.”

Fase 1A
Kraggenburg-Zuid is opgedeeld in twee fasen. In de eerste fase komen 22 woningen. Vorig jaar is gestart met de verkoop van de eerste 13 kavels, en hiervan is het merendeel verkocht. Er zijn nog twee vrijstaande kavels beschikbaar en ook de projectontwikkelaar heeft nog enkele twee-onder-één kap woningen beschikbaar.

Wat gaat er nog gebeuren?
Het dorp is volop in ontwikkeling. Aan de Walstraat worden 7 duurzame rijwoningen gerealiseerd, deze zijn allemaal verkocht. In de loop van dit jaar gaan de nieuwe particuliere kavels voor twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen voor de volgende fase in de verkoop. Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwbouw in Kraggenburg, laat ons dat weten. Uw interesse kunt u doorgeven aan Team Vastgoed per email via mijnbouwkavel@noordoostpolder.nl of telefonisch op 0527 63 39 11.Afbeelding Van start met de nieuwe woningbouw in Kraggenburg
facebooktwitteryoutube