Urker meisjes op Vredestram in Amsterdam

vr 02 okt 2020, 08:57 UUR

Urk - Drie leerlingen van Zangschool Geke`s Tiental uit Urk, Relinda Morren, Hermina Bakker en Arjana Woort prijken op de Vredestram die vanaf 24 oktober door de hoofdstad rijdt.
 
De fotoserie is gemaakt in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Met de bijzondere trams wordt de viering van 75 jaar Verenigde Naties luister bijgezet. De viering van 75 jaar Verenigde Naties , met allerlei activiteiten is ook het slotstuk van de nationale viering van 75 jaar vrijheid.
Centraal op de tram staat de boodschap van kinderen die in een wereld zonder oorlog, racisme en discriminatie willen leven. In zes talen van de VN staan de woorden “ WIJ WILLEN VREDE” op de tram, evenals de portretten van kinderen die een zo divers mogelijk spectrum van de samenleving van de Nederlandse samenleving visualiseren.
In de week van 24 oktober zal een officieel startmoment plaatsvinden met deze kinderen, waaronder drie kinderen van Geke`s Tiental , vertegenwoordigers van de gemeente Amsterdam, het nationaal Comité 4 en 5 mei, stichting Zonova en overige betrokkenen.

Bron: NDC Mediagroep
Afbeelding Urker meisjes op Vredestram in Amsterdam
facebooktwitteryoutube