UPDATE 01-12-2019: 13:15uur: Urker Kotter gezonken

zo 01 dec 2019, 13:24 UUR

Update 01-12-2019: 13:15uur......

Het is vrijwel zeker dat de twee vermiste vissers gevonden zijn. De Landelijke Eenheid meldde dat zojuist.

De lichamen van de vissers zouden in de stuurhut zijn aangetroffen. Vanmiddag zullen de lichamen geïdentificeerd worden.


Update 01-12-2019: 10:00uur......

Duikers van de marine gaan vandaag weer proberen om de gezonken UK-165 bij Texel te onderzoeken.Gisteren zijn de duikers rond 15:30 te water gegaan en hebben de nodige maatregelen genomen om vandaag de gezonken kotter te kunnen betreden.
Het wrak ligt op 13 meter diepte.

De Urker kotter UK-165 van het zeevisserijbedrijf J. Foppen op Urk is donderdag op ongeveer zeven kilometer ten westen van Texel gezonken.
Inmiddels is het wrak gelokaliseerd en is er een volt met reddingsvest gevonden. Van de opvarenden, een 27-jarige en een 41-jarige man uit Urk, is nog geen enkel spoor.


UPDATE 30-11-2019.....

Duikers van de marine gaan vanmiddag proberen om de gezonken UK-165 bij Texel te onderzoeken. De afgelopen dagen was het niet mogelijk om het water in te gaan. Vandaag zijn omstandigheden goed genoeg om een poging te wagen.
De Zr. Ms. Makkum van de Koninklijke Marine is in de loop van de ochtend vertrokken vanuit Den Helder met tien duikers aan boord om ze naar de plek te brengen waar de kotter donderdag werd gelokaliseerd. Het wrak ligt op 13 meter diepte.
De duikers beginnen waarschijnlijk begin van de middag en duiken dan in duo's en om de beurt naar het wrak.

Het noodsignaal kwam rond 05:45 vanaf de Noordzee, De kotter voer op dat moment op naar het noorden.
Er werd gelijk een grote zoekactie op touw gezet. Een marineschip was toevallig in de buurt om te helpen, net als een paar viskotters. Verder zijn er verschillende KNRM-vaartuigen, twee boten van de kustwacht, een vliegtuig van de kustwacht en twee helikopters mee met het zoeken naar de opvarenden.


Inmiddels is het wrak gelokaliseerd en is er een volt met reddingsvest gevonden. Van de opvarenden, een 27-jarige en een 41-jarige man uit Urk, is nog geen enkel spoor. De kustwacht gaat door met zoeken tot het donker wordt.
Door het onstuimige weer kan men vandaag en wellicht morgen ook niet duiken.


De organisatie van Urk in Wintersferen (dat komend weekend plaats zou vinden) heeft aangekondigd het evenement voor dit jaar te annuleren.


Ook de festiviteiten rondom de Regio Deal Noordelijk Flevoland gaan vandaag niet door.Afbeelding UPDATE 01-12-2019: 13:15uur: Urker Kotter gezonken
facebooktwitteryoutube