Urker half jaar in voorarrest voor onderzoek drugshandel

do 13 aug 2020, 07:00 UUR

De 32-jarige Urker die in Engeland vastzit op verdenking van het importeren van drugs, kan mogelijk tot eind januari in voorlopige hechtenis worden gehouden.
De verdachte, zoon van wethouder Geert Post, is op 31 juli gehoord door het  Court (de rechters) in Chatham. Dat heeft besloten dat de Urker tot 26 weken kan worden vastgehouden.
Op 1 september moet de Urker weer voorkomen. Hierin moet de verdachte aangeven of hij schuldig of onschuldig is aan wat hem ten laste wordt gelegd. Op 31 juli heeft de man al aangeven niet schuldig te zijn.
Collega: drugs moeten in Heemskerk zijn ingeladen
Zijn vader Geert Post en medewerker Jurie Regnerus van het transportbedrijf JPTRANS URK zeggen dat hun zoon en baas volkomen onschuldig is aan de drugshandel.

Volgens medewerker Regnerus had zijn baas om 18.00 uur in Heemskerk een lading bloemen gehaald en stond hij om 23.00 uur in Calais voor de overtocht naar Engeland. Daar is hij door de douane aangehouden.
De medewerker vermoedt dat de bloemenkarren waarin de drugs verstopt zaten, in Heemskerk moeten zijn ingeladen, zo vertelt hij aan Omroep Flevoland. De bestelling was voor een bloemenhandelaar uit Rijnsburg, met wie het transportbedrijf nog maar sinds kort zaken deed. We doen eigenlijk nooit ritten met bloemen en weinig op Engeland, maar vanwege de coronacrisis hadden we een wagen stil staan. Toen zijn we op zoek gegaan naar ander werk", aldus Regnerus. Sinds de aanhouding lukt het niet meer om contact te krijgen met de klant.


Bron: Omroep FlevolandAfbeelding Urker half jaar in voorarrest voor onderzoek drugshandel
facebooktwitteryoutube