Urk in Wintersferen op vrijdag 29 en zaterdag 30 november

za 26 okt 2019, 13:03 UUR

Urk in Wintersferen brengt u terug naar de jaren 30 van de vorige eeuw.

Op vrijdagavond 29 en zaterdagochtend 30 november is de Westhaven op Urk volledig afgesloten voor al het verkeer. De straatverlichting gaat uit en figuranten verschijnen op het toneel om het oude Urk van de jaren 30 te doen herleven. De historische Westhaven van Urk is ook dit jaar weer de plek waar de Urker geschiedenis tot leven komt. Dit alles binnen het evenement: “Urk in Wintersferen”.
                                                                                          
Bij de 7e editie keren we terug naar de jaren ‘30 van de vorige eeuw.
Het eiland had heel wat te verduren tijdens deze jaren. De bevolking was in alle staten door de ellende die op ze afkwam en vele markante gebeurtenissen kenmerken deze jaren. Het centrale thema van Urk in Wintersferen is dan ook een perfect vervolg op de vorig jaar besproken inpoldering. Dit jaar is het thema:  “De zeven plagen van Urk”.

Tijdens het evenement komt u als bezoeker diverse historische figuren tegen en bent u getuige van de zeven plagen die Urk tijdens deze jaren teisterden. Daarnaast ervaart men de invloed van deze plagen op het dagelijkse leven op het dorp en natuurlijk zijn er de vele bewoners die zich in authentieke klederdracht steken. Vanzelfsprekend gaat alles gepaard met de hele entourage, humor van de figuranten en warme sfeer. Ook dit jaar passeren bovendien diverse oude ambachten de revue. Zij brengen u terug naar een tijd waar nog niet alles met behulp van machines gebeurde. Ook de oude scheepswerf en de botterschuur zijn onderdeel van het evenement. Hier kunt u een praatje maken met de havenmeester, en genieten van prachtige oude botters en visserijambachten.

Bezoekers en tijden
De verwachting is dat het wederom erg druk gaat worden tijdens Urk in Wintersferen. Bezoekers van buiten Urk kunnen gratis parkeren op de haven. U wordt van daaruit eenvoudig naar het evenement toe geleid door het volgen van aanwijzingsborden. Bij het evenement wordt €3,- entree gevraagd. Hierna volgt u een uitgestippelde route waardoor er niets gemist kan worden van het uitbeelden van de plagen, oude ambachten, de sigarenboer, de smid, originele sketches en meer. Op vrijdag 29 november is Urk in Wintersferen te bezoeken van 16.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 30 november van 11.00 tot 15.00 uur. Voor meer informatie kunt u kijken op //www.urkinwintersferen.nl
Wintersfeer
Tijdens het evenement kunt u genieten van de sfeervolle ambiance van het oude dorp van Urk. Wilt u daarnaast even opwarmen zijn er diverse warme dranken en oud-Urker gerechten te verkrijgen. Natuurlijk kunt u ook gewoon genieten van een lekker gebakken of gerookt visje. Bovendien is er een ouderwets ingericht bierlokaal waar u terecht kunt voor een kruidenbitter, advocaatje of lekker biertje. Op beide dagen van het evenement vindt voorafgaand aan de route een sfeervolle wintermarkt plaats.


Afbeelding Urk in Wintersferen op vrijdag 29 en zaterdag 30 november
facebooktwitteryoutube