Urk in Wintersferen gaat voor derde jaar op rij niet door

vr 03 sep 2021, 10:10 UUR

Het evenement Urk in Wintersferen gaat ook dit jaar niet door. Het evenement waarin het oude dorpscentrum van Urk terugkeert naar een periode uit de plaatselijke historie kon voor het laatst in 2018 worden gehouden.

Ook dit jaar gooien de coronamaatregelen roet in het eten. Volgens de organisatie is het op dit moment ondoenlijk om te starten met de voorbereidingen die maanden in beslag zouden nemen: "De huidige extra maatregelen voor het organiseren van evenementen maken het onmogelijk het evenement te organiseren zoals voorgaande jaren. Vanzelfsprekend zal het evenement zodra het kan weer terugkeren op Urk!"

Vorig jaar was de organisatie in de zomervakantie vol goede moed gestart met het organiseren van het sfeervolle evenement. Maar de landelijke coronagolf in het najaar zorgde ervoor dat de stekker er begin oktober uitging.

In 2019 werd Urk in Wintersferen op het laatste moment afgelast vanwege het kotterdrama met de 'Lummetje'. De twee vissers die daarbij verdronken - en hun families - waren nauw betrokken bij het plaatselijke evenement.


Bron: Omroep Flevoland

Afbeelding Urk in Wintersferen gaat voor derde jaar op rij niet door
facebooktwitteryoutube