Urenlange stankoverlast na dumping van benzine in riool

zo 18 apr 2021, 10:49 UUR

Emmeloord - Een aantal bewoners van de Niersstraat in Emmeloord hebben donderdagavond urenlang overlast gehad van een benzinelucht. Zowel binnen als buiten was de indringende geur waar te nemen.

Een paar mensen roken het al vanaf 19:00 uur, maar rond 21:30 uur werd de brandweer gebeld. De brandweerlieden deden metingen in de woningen, maar van een gevaarlijke situatie bleek gelukkig geen sprake. Men ging verder op onderzoek uit en trof al snel de boosdoener aan: Een straatkolk vol met benzine.

Vervolgens werden de gemeente, politie, het Waterschap en een bedrijf met een kolkenzuiger in kennis gesteld.

Het Waterschap Zuiderzeeland wist een groot gedeelte van de benzine uit de straatkolk te halen. Vervolgens heeft een specialistisch bedrijf met een grote vrachtwagen de putten in de straat leeggezogen en schoongespoeld. Deze klus was om 00:00 uur geklaard, waarna de omwonenden rustig konden gaan slapen. De stank is langzaam aan verdwenen.

Volgens de brandweer is de zo'n vijf liter benzine bewust door iemand geloosd in de put. De politie zal bij daglicht een buurtonderzoek doen om de dader(s) te kunnen achterhalen. Het dumpen van brandstof in het riool valt onder milieuovertredingen en is dus strafbaar.


Bron: NDC Mediagroep

Afbeelding Urenlange stankoverlast na dumping van benzine in riool
facebooktwitteryoutube