Tollebekerbrug krijgt nieuwe besturing

do 07 jan 2021, 15:31 UUR

Tollebeek - De pas van aanvaringsschade herstelde Tollebekerbrug wordt vanaf maandag 11 januari volgens planning gerenoveerd.

Belangrijk onderdeel van de renovatie is het bouwen van een nieuw besturings- en bediensysteem. Alle beweegbare bruggen en sluizen worden sinds 2014 op afstand bediend, vanuit het provinciehuis in Lelystad. Alle bruggen krijgen één uniform systeem, waardoor kans op storingen minder en de bediening veiliger wordt.

Om dit te realiseren worden de motoren in de brug vervangen, zijn er nieuwe glasvezelleidingen en -verbindingen nodig, moeten de elektrotechnische schakelkasten vernieuwd worden, komen er nieuwe camera’s en moet alles aangesloten worden op de bediencentrale in Lelystad. Werkzaamheden, die deels zichtbaar zijn bij de brug zelf en deels achter de schermen plaatsvinden in de nieuwe technische ruimte of op de centrale in Lelystad.

De renovatie duurt tot 1 maart. Tot die tijd is de brug gestremd voor het auto- en landbouwverkeer. Fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen nog wel gebruik blijven maken van de brug. Er geldt een omleidingsroute.


Bron: NDC Mediagroep


Afbeelding Tollebekerbrug krijgt nieuwe besturing
facebooktwitteryoutube