Tientallen coronaboetes op bedrijventerreinen

wo 18 nov 2020, 15:49 UUR

Urk - Bij controles op bedrijventerreinen op Urk zijn in het afgelopen weekend 46 boetes uitgeschreven aan mensen die zich niet aan de coronaregels hielden. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Agenten en toezichthouders van de gemeente namen op diverse locaties een kijkje. Op drie plekken zat een groep mensen bij elkaar, zonder dat daarbij de anderhalve-meter-regel in acht werd genomen.

Volgens woordvoerder Nico Schipper ging het ditmaal niet specifiek om jeugdhonken. "Jeugdhonken mogen op dit moment vanwege de coronaregels niet open zijn. We zien nu een ontwikkeling dat jongeren in andere panden hun toevlucht gaan zoeken. Omdat hun gebruikelijke jeugdhonk nu gesloten is, komen ze bij elkaar in bijvoorbeeld de kantine van een ander bedrijfspand, dat eerder niet bij de gemeente in beeld was."

Omdat dit het geval was, zijn afgelopen zaterdag alleen boetes voor te weinig afstand houden uitgedeeld. "De gemeente onderzoekt nog of er bestuursrechtelijke maatregelen tegen de eigenaren van de betreffende panden genomen kunnen worden. Dat is juridisch ingewikkeld, maar die eigenaren zou een boete van 4000 euro of een sluiting van twee weken boven het hoofd kunnen hangen", aldus Schipper.

Mede vanwege de hoge besmettingsgraad op Urk is de gemeente de laatste weken strenger gaan optreden tegen inwoners die zich niet aan de regels houden. Een jeugdhonk aan de Griend werd onlangs definitief gesloten. Dit nadat toezichthouders werden lastiggevallen toen zij jongeren aanspraken die in een jeugdhonk aanwezig waren. Dat mocht ├╝berhaupt al niet en los daarvan waren ze ook nog met te veel personen bij elkaar.


Bron: Omroep Flevoland


Afbeelding Tientallen coronaboetes op bedrijventerreinen
facebooktwitteryoutube