COVID-19: Theater ’t Voorhuys krijgt ontheffing voor het maximaal aantal bezoekers

zo 04 okt 2020, 10:36 UUR

Afgelopen maandag (28 september) kondigde premier Rutte aan dat in een zaal maximaal 30 personen zijn toegestaan. Veiligheidsregio's mogen zelf besluiten of zij een ontheffing willen verlenen aan gebouwen die van groot belang zijn voor de regio. Vandaag is bekendgemaakt dat vijf theaters in Flevoland de komende tijd meer bezoekers mogen ontvangen. Ook Theater ’t Voorhuys krijgt daarvoor een ontheffing van de Veiligheidsregio Flevoland.

Marcel Jansen, directeur van Cultuurbedrijf Noordoostpolder, en zijn team is verguld met dit besluit. “Het theater- en cursusseizoen was net weer begonnen en dan realiseren we ons zo goed waar we het voor doen. Er stroomt weer energie en creativiteit. We hebben publiek in onze stoelen, leerlingen in de lessen, artiesten op ons podium. Corona vraagt aanpassingen, oplossingsgerichtheid en doorzettingsvermogen. Maar het is ons het allemaal waard.”

Door de maatregelen zijn maximaal 120 stoelen per voorstelling beschikbaar, bij kindervoorstellingen iets meer. “We zien veel last-minute-beslissers en werken hard aan het vertrouwen van het publiek. Je merkt dat wanneer mensen eenmaal de drempel over zijn, ze zich echt op hun gemak voelen. We zijn goed voorbereid, er gelden strikte regels om de veiligheid te waarborgen. Er is bij ons weer volop gelegenheid om te ontspannen en even van een heel andere wereld te genieten. Om na die ervaring met frisse energie en wellicht nieuwe ideeën verder te gaan.”

Afbeelding COVID-19: Theater ’t Voorhuys krijgt ontheffing voor het maximaal aantal bezoekers
facebooktwitteryoutube