SV Urk wint van DETO, Flevo Boys - RKAV Volendam afgelast

zo 11 okt 2020, 10:12 UUR

Vriezenveen - De beentjes op de bank, biertje er bij en YouTube op de televisie, zo hebben de meeste supporters van DETO en Urk vanmiddag naar de wedstrijd tussen beide ploegen moeten kijken. Comfortabel natuurlijk met de huidige weersomstandigheden, maar de echte supporter wil aan de lijn staan en daar zijn ploeg ondersteunen.

De eerste helft gaf een Urk te zien dat zich duidelijk wilde revancheren voor de nederlaag tegen SDC Putten. Er werd heel vroeg gestoord waardoor DETO geen kans kreeg tot een fatsoenlijke opbouw te komen. Al na acht minuten kwam Urk op voorsprong door een doelpunt van Hessel Snoek. Urk bleef daarna de veel betere ploeg, maar het vergat een aantal prachtige mogelijkheden om te zetten in doelpunten. Vlak voor rust was het echter toch raak toen opnieuw Hessel Snoek wist te profiteren van een foutieve terugspeelbal, en zo Urk met comfortabele 0-2 voorsprong de rust in schoot.

Na rust was de ploeg van Gert Jan Karsten niet gelijk bij de les, en daar wist Ferdi ter Avest wel raad mee. Hij scoorde na 3 minuten de aansluitingstreffer en lag de wedstrijd weer helemaal open. Het antwoord van Urk kwam niet veel later, en opnieuw was het Hessel Snoek die wist te scoren, en zo een hattrick op zijn naam wist te schrijven. De thuisploeg probeerde het daarna wel, maar het zag geen kans door de verdediging van Urk te komen. En lukte dat een keertje wel, dan was daar nog altijd doelman Richard Strijker, die een aantal keren handelend moest optreden. De laatste fase van de wedstrijd werd Urk steeds slordiger, en zag DETO zowaar nog kans om op 2-3 te komen. De doelpuntenmaker was Maarten Jansen. Verder kwam de thuisploeg niet, en na ruim drie minuten blessuretijd floot scheidsrechter van Kommer voor het laatst, en kon Urk drie verdiende punten bijschrijven.

Bron: SV Urk

Emmeloord/Zeist - De voetbalwedstrijd zaterdag tussen de hoofdklassers Flevo Boys en RKAV Volendam was afeglast vanwege een forse toename van het aantal coronagevallen in  Volendam.

Het bestuur van de voetbalclub vindt het niet verantwoord om te voetballen. De kansen om anderen te besmetten zijn volgens de club te groot.

RKAV Volendam heeft besloten alle wedstrijden van de komende twee weken van alle teams af te gelasten. Dit in samenspraak met de KNVB. De club heeft 1.900 leden. De kans dat daar besmette personen tussen zitten is groot: “We vinden het op dit moment onverantwoord om de komende periode een groot aantal teams de regio in te sturen en evenzoveel bezoekers op de club te ontvangen. We hopen door hier nu in te snijden een grotere verspreiding te voorkomen. Daarom een duidelijke pas op de plaats.”

Meer clubs in het amateurvoetbal hebben last van het coronavirus. Bij verschillende clubs zijn besmettingen vastgesteld waardoor wedstrijden niet door kunnen gaan.

Bron: Omroep Flevoland.


Alle uitslagen Hoofdklasse B Zaterdag 10 oktober:

AZSV     -     ONS Sneek                               3 - 3
VV Berkum     -     VV Noordscheschut     5 - 0
DETO     -     SV Urk                                       2 - 3
Flevo Boys     -     RKAV Volendam             AFG
HZVV     -     ASV De Dijk                              AFG
NSC Nijkerk     -     SC Genemuiden            0 - 1
SDC Putten     -     VV Eemdijk                     1 - 1
AVV Swift     -     VV Buitenpost                   6 - 0


Stand Hoofdklasse B:

1     VV Berkum      
2     AVV Swift             
3     Flevo Boys              
4     HZVV   
5     SC Genemuiden     
6     VV Eemdijk      
7     SDC Putten    
8     RKAV Volendam       
9     AZSV      
10     SV Urk    
11     NSC Nijkerk       
12     DETO    
13     VV Noordscheschut    
14     VV Buitenpost    
15     ONS Sneek          
16     ASV De Dijk

Programma zaterdag 17 oktober

VV Berkum     -     AVV Swift      
VV Buitenpost     -     SDC Putten      
VV Eemdijk     -     SV Urk      
Flevo Boys     -     NSC Nijkerk      
SC Genemuiden     -     HZVV      
VV Noordscheschut     -     AZSV      
ONS Sneek     -     DETO      
RKAV Volendam     -     ASV De Dijk

Afbeelding SV Urk wint van DETO, Flevo Boys - RKAV Volendam afgelast
facebooktwitteryoutube