SV Urk speelt gelijk tegen Eemdijk

zo 10 okt 2021, 10:00 UUR

Koploper SV Urk heeft zaterdagmiddag gelijkgespeeld tegen vv Eemdijk, de nummer 2 van de ranglijst. In Bunschoten-Spakenburg werd het uiteindelijk 2-2 na een enerverende wedstrijd. Bij rust leidde SV Urk nog met 0-1.

In de eerste helft begon Urk uitstekend aan de wedstrijd en was het direct dreigend voor de goal van de thuisploeg. Nadat Riekelt Jan Brands de paal had geraakt zette William de Boer halverwege de eerste helft de Urkers op voorsprong. Direct na die openingsgoal kregen Jelle de Boer (die in het veld was gekomen voor de geblesseerde Hessel Snoek) en Klaas Romkes 100% kansen om de score te verdubbelen. In de slotfase van de eerste helft was vv Eemdijk dichtbij de gelijkmaker.

In de 2e helft kon SV Urk de goede eerste helft geen vervolg geven. Eemdijk kwam na 66 minuten spelen op gelijke hoogte door een goal van Selimi, die de Urker verdediging te snel af was. Even later lag ook de 2-1 van spits Van Zeist achter doelman Strijker en was de wedstrijd volledig gekanteld. Urk toonde echter veerkracht en kwam vlak voor tijd via een mooie goal van invaller Pieter Brands alsnog op gelijke hoogte: 2-2. Dit bleek ook de einduitslag. In dezelfde Hoofdklasse B verloor Flevo Boys uit Emmeloord met 4-1 bij Noordscheschut.


Bron: Omroep Flevoland

Afbeelding SV Urk speelt gelijk tegen Eemdijk
facebooktwitteryoutube