Steunmaatregelen voor inwoners en ondernemers

di 31 mrt 2020, 10:00 UUR

Het coronavirus trekt een diep spoor door onze samenleving. Ook op lokaal niveau krijgt de gemeente Noordoostpolder het flink voor haar kiezen. Burgemeester Jan Westmaas: “Wij zijn er als gemeente goed van doordrongen dat veel van onze inwoners, verenigingen en ondernemers het heel moeilijk hebben in deze tijd. Daarom komen we met een pakket aan steunmaatregelen. Wij hopen dat deze maatregelen verlichting kunnen bieden aan hen die het nodig hebben om deze crisis door te komen.”

De genomen maatregelen gelden voor grofweg twee groepen: inwoners en verenigingen, en ondernemers. De maatregelen variëren van het organiseren van hulp, het niet doorberekenen van huur voor sportaccommodaties, het doorbetalen van zorgaanbieders, tot het uitstellen van belastingen voor ondernemers. Deze maatregelen zijn ondersteunend aan de maatregelen die de Rijksoverheid al biedt. Looncompensatie wordt bijvoorbeeld door de landelijke overheid geregeld en niet door de gemeente. Het maatregelenpakket van de gemeente is uitsluitend bedoeld voor die zaken waarin de gemeente een rol in heeft.

Alle maatregelen staan op de website van de gemeente Noordoostpolder.
De gemeente Noordoostpolder doet haar best om de maatregelen gericht te communiceren naar alle doelgroepen. Dit lukt niet in alle gevallen. Wilt u weten of er maatregelen tussen zitten die voor u gelden? Kijk dan op de gemeentelijke website www.noordoostpolder.nl/steunmaatregelen 

Afbeelding Steunmaatregelen voor inwoners en ondernemers
facebooktwitteryoutube