StEP gelast uit voorzorg ook Uit-jeTent af wegens coronavirus

di 31 mrt 2020, 09:28 UUR

In verband met de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus heeft StEP Noordoostpolder helaas moeten besluiten het ‘Uit-jeTent festival’ af te gelasten. Dit is na de Groendag, het Tulpenfestival en de Nacht van Oranje het vierde evenement dat geen doorgang kan vinden in het jubileumjaar.


“Wij hadden de hoop dat het Uit-jeTent festival gewoon door kon gaan”, zegt Linda Takken, communicatiemanager bij StEP. “Nu de overheid haar maatregelen rondom het coronavirus heeft aangescherpt en verlengd, kunnen wij onze beslissing niet langer uitstellen”. De huidige maatregelen gelden tot 1 juni, dit is heel kort op de start van het festival op 12 juni. “De periode na 1 juni is nog onzeker, we weten niet of en hoe lang de maatregelen van kracht blijven. Daarom is besloten te stoppen met onze voorbereidingen. Kamperen gaat over ontspanning, sociale activiteiten en groepsvorming. De vraag is of men hier direct al aan toe is na zo’n lange periode van onzekerheid. We krijgen nu al annuleringen van kampeergasten die reeds geboekt hadden, dat is een duidelijk signaal. De meest veilige optie is dus om het festival af te gelasten”.
De deelnemende campings en de kampeergasten die reeds geboekt hadden zijn hierover geïnformeerd.

Het eerstvolgende evenement van StEP is het Pieperfestival. Deze voorbereidingen zullen gewoon doorgaan. Hierbij worden de richtlijnen vanuit de overheid en de RIVM nauwlettend in de gaten gehouden. “We hopen dat het coronavirus straks onder controle is, zodat we in september extra kunnen genieten van de festiviteiten van het Pieperfestival” besluit Linda Takken

Afbeelding StEP gelast uit voorzorg ook Uit-jeTent af wegens coronavirus
facebooktwitteryoutube