Spelen en ontmoeten in de Tollerbeker Jachtweide

zo 02 mei 2021, 08:11 UUR

Een natuurlijke plek waar kinderen en ouderen samen bewegen en van elkaar leren. Dat willen de bewoners van Tollebeek maken. Het ‘ontmoetingspark Tollebeker Jachtweide’ komt op het terrein rond de twee basisscholen. Het park krijgt onder andere een pluktuin, een sportkooi en een waterspeelplaats.

Christian Bleeker, voorzitter van Dorpsbelang Tollebeek: “In 2014 schreven we als dorp een dorpsvisie waarin we nadachten wat voor ons als dorp belangrijk is. Verbondenheid staat voor ons centraal. We hebben op dit moment geen ontmoetingsplek in de buitenlucht waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Waar zij samen kunnen bewegen en waar volop ruimte is voor recreatie en  activiteiten. Vanuit deze wens werken we nu samen aan het ontmoetingspark Tollebeker Jachtweide.”

Het draagvlak en de betrokkenheid is groot. Dorpsbelang Tollebeek, de basisscholen en buurtbewoners zetten hun schouders onder dit project, samen met vele andere partijen. Alle betrokkenen denken en besluiten mee over de inrichting van het terrein. De expertise van buurtbewoners en andere betrokkenen wordt benut, met als resultaat een ontmoetingsplek van en voor Tollebekers.

De gemeente geeft een subsidie van €46.269. Dat besloot het college van burgemeester en wethouders deze week. Dorpsbelang gaat nu de Europese leadersubsidie aanvragen die nodig is voor dit project. Het dorp (de projectcommissie) is nog op zoek naar aanvullende financiën. Als alles rond is, komt het ontmoetingspark er.


Afbeelding Spelen en ontmoeten in de Tollerbeker Jachtweide
facebooktwitteryoutube