Sionkerk op Urk slaat coronaregels in de wind

do 25 mrt 2021, 07:07 UUR

Urk - De Sionkerk van de Gereformeerde Gemeente op Urk laat de coronaregels vieren en laat meer dan 30 mensen toe in haar kerkgebouw. Zondag waren bij de twee diensten een kleine 400 bezoekers.


De kerk zegt niet tevreden te zijn met het coronabeleid van de overheid, die maximaal 30 mensen adviseert bij een kerkdienst. Ook mondkapjes en de anderhalve meter regel is niet meer heilig bij de Sionkerk. Het kerkbestuur motiveert haar besluit om tegemoet te komen aan 'de noden en het geestelijk welzijn' van de gemeenteleden. 'We willen gehoorzaam zijn aan de overheid, maar wel in samenhang met Gods geboden.'


Er zijn momenteel geen coronagevallen binnen de kerkelijke gemeente en mensen moeten bij klachten niet moeten komen.

Demissionair premier Mark Rutte roept de Sionkerk op Urk op 'verantwoordelijkheid' te nemen. Sinds zondag zijn alle leden er weer welkom. "Het is volgens mij heel christelijk om je verantwoordelijkheid te nemen en voor de medemens te zorgen." Hij vertrouwt erop dat de Urker gemeente het besluit heroverweegt, zei hij voorafgaand aan het Kamerdebat over het coronavirus.

Tijdens het debat werd de toonzetting van de premier scherper. Tegen de Tweede Kamer zei hij dat hij de actie "heel egoïstisch en volstrekt onverantwoord" vindt. "Ik ben er heel ontsteld over."
Eerder vandaag liet ook viroloog Marion Koopmans weten de situatie op Urk onverantwoord te vinden. De kerk speelt volgens haar 'Russische roulette'.


Bron: NDC Mediagroep & Omroep Flevoland

Afbeelding Sionkerk op Urk slaat coronaregels in de wind
facebooktwitteryoutube