Sint en zijn pieten zijn weer in het land

zo 14 nov 2021, 09:21 UUR

Emmeloord - De kinderen van Emmeloord gaven Sinterklaas en zijn pieten zaterdagmiddag een warm onthaal bij zijn aankomst op de Zuiderkade in Emmeloord.

Burgemeester Roger de Groot en jeugdburgemeester Ids Hammen stonden te trappelen van ongeduld om de goedheiligman te ontvangen. Wat een blijdschap bij de vroedschap om de heilige weer te kunnen ontvangen temidden van blije sinterklaasliedjes zingende kinderen, die zagen dat er ook goedgevulde zakken cadeautjes aan wal gingen.

En de pieten waren niet minder royaal geworden met hun pepernoten, want de pieten hadden natuurlijk een jaartje langer kunnen bakken. Vorig jaar kon de intocht van de goedheiligman immers niet doorgaan, maar nu kon ondanks de hoge coronacijfers, en dat was nog best spannend, het feest van zijn aankomst wel doorgaan.

Terwijl het schip van Sinterklaas vanaf het IJsselmeer koers zette richting Zwolsevaart, werden de wachtenden zoet gehouden met dansmuziek van DJPiet. Eenmaal aan land ging Sinterklaas met zijn gevolg naar het theater in Emmeloord om samen met de kinderen te genieten van twee theatershows, getiteld 'Het Magische Cadeau'. De gratis kaartjes voor de voorstelling waren in een mum van tijd weg, maar de show is voor wie er geen plek meer was in de schouwburg online nog te zien op de site van Step.


Bron: NDC Mediagroep

Afbeelding Sint en zijn pieten zijn weer in het land
facebooktwitteryoutube