SC Emmeloord - VVI Idskenhuizen 1 - 1 ( 0 - 0 ) Verslag van Klaas Jacob Huisman

za 04 sep 2021, 08:00 UUR

In een hartverwarmende entourage heeft een gehavend SC Emmeloord zijn eerste bekerwedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld tegen de zaterdag tweedeklasser VVI uit het Friese Idskenhuizen.
De doelpunten vielen vlak achter elkaar in een zinderende bloedstollende en superspannende slotfase.

De polderboys leken met een rake kopbal van Olav Sieljes de zege te gaan pakken, maar kregen direct daarna met een gigantische Friese raketinslag van Eelke Faber toch nog de 1-1 gelijkmaker om de oren.
Er waren heel veel mooie ontroerende momenten want wie had ooit gedacht dat clubman Kenneth Olaer bij zijn debuut de aanvoerdersband zou dragen en het jeugdtalent Kars van Dijk zo'n geweldige entree in het eerste zou maken.
Wie had ooit gedacht dat veteraan Sander Heimens weer zijn comeback in het eerste zou maken? Het gebeurde allemaal in het supergezellige kolkende Blauwe Bastion!
Onderaan dit verslag staan de opstellingen van beide teams!

Er hing een gezellig uitgelaten sfeertje op het Blauwe Bastion waar de harde kern zich op de tribune had verzameld en nu uitbundig achter het getergde team ging staan.
Omroeper Hans Willemsen hield de stemming er goed in.
Voorafgaand hadden de Blue Boys van 19-1 met een ruime 5-1 van de groen gele buren VV Tollebeek 19-1  gewonnen.

Het was een gezellig weerzien met oude bekenden toen het Friese VVI op de Ervenbos arriveerde.
Trainer Bas Bijen staat sinds 2019 aan het roer bij VVI, maar wij kennen hem vooral van zijn tijd bij onze competitiegenoot VV Zuidwolde. Daarvoor was Bas Bijen actief bij MSC Meppel, Vroomshoopse Boys en assistenttrainer bij HHC Hardenberg.

Deze zaterdagclub is geen onbekende voor SC Emmeloord want dit was sinds 2012 de zevende ontmoeting tussen beide clubs.
Onze oudtrainer Dick Schuurman stond er even aan het roer en regelmatig stonden er oefenwedstrijden op het programma.
Twee keer eerder stonden we in de beker tegen over elkaar en ging SC Emmeloord in Idskenhuizen met 3-0 en 1-0 over de knie.
De Emmeloorders wonnen eerder thuis met 4-1, 3-2, 3-0 en 3-1.
Het Friese VVI is al sinds 2010 een stabiele tweedeklasser en heeft met de jeugdafdeling een intensieve samenwerking met zondagclubs VV Renado uit Sint Nicolaasga en VV Langweer.

Dan nu de wedstrijd want vooraf waren er zorgelijke blikken in het Blauwe Bastion. Trainer Robert Staarman miste zes basisspelers en moest wederom behoorlijk improviseren en aanpassingen doen.
Bij SC Emmeloord zitten Jeroen Sipma, Wouter van der Velden, Gerke Schaap, Jordy Benjamins, Lucas Loosman en Rik Beekman in de lappenmand.

Met deze spelers moest Trainer Robert Staarman het vandaag doen.
Op doel Hans Portijk, centrale duo Olav Sieljes met Gokhan Pala.
De beide backs Daan Zuidberg en Robin Tabak en op het middenveld Wouter Spit, Jeen Baak en Lars Sipma.
In de frontlinie Wiebe Koopmans, spits Marc Loosman en Thijs Lanters.

De wisselspelers waren doelman Melvin Bos, veteraan Sander Heimens, Kenneth Olaer, jeugdspeler Kars Dijkstra en Luuk Kappers.
Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Peter van Veen uit het Friese Vegelinsoord.

In een gelijkopgaande beginfase waren er twee snelle acties van Thijs Lanters te zien. Bij de eerste voorzet wist het blauwe diamant net niet de inkomende Marc Loosman te bereiken en zijn tweede voorzet werd ternauwernood door Marc Loosman en Wiebe Koopmans gemist.
In de 10e minuut verschenen Thijs Lanters en Marc Loosman dreigend voor het Friese doel, maar de stugge taaie verdediging greep goed in.

Gaandeweg werden de oranje hemden iets sterker en zeilde een gevaarlijk schot vanaf de rechterflank rakelings voorlangs.
Drie keer moest doelman Hans Portijk in actie komen om afstandsschoten en een vrije trap onschadelijk te maken.

De Friesen hielden de linies kort en compact op elkaar en kwamen er een aantal keren in de counter razendsnel uit.
Onder aanvoering van Gokhan Pala, Olav Sieljes, Robin Tabak en Daan Zuidberg hield de Emmeloordse verdediging goed stand.

In de 30e minuut lanceerde onze architect Gokhan Pala met een fluwelen crossbal over grote afstand Thijs Lanters die ternauwernood kon worden gestuit.
Bij een snelle Friese uitbraak raakte rechtsback Robin Tabak bij een sliding geblesseerd en kwam Luuk Kappers hem vervangen.

Bij een snelle actie van Thijs Lanters leek er hands te worden gemaakt in het Friese strafschopgebied maar de verder goed fluitende scheidsrechter Peter van Veen wuifde het weg en liet doorspelen.
Bij deze scrimmage voor het Friese doel hield SC Emmeloord een corner over die niets zou opleveren.

De Emmeloorders hadden in de eerste helft het meeste balbezit, maar konden amper gevaarlijk worden.
Vanuit de omschakeling probeerde VVI vanaf de flanken gevaar te stichten,maar echte grote kansen deden zich niet voor.
Beide teams hielden elkaar de gehele eerste helft in evenwicht.
Met een 0-0 stand gingen we rusten.

De polderboys verschenen ongewijzigd aan de tweede helft.
Trainer Robert Staarman had zijn team bemoedigend toegesproken, maar ondanks alle goede bedoelingen nam het Friese VVI nu het initiatief. De oranje hemden speelden nu volop de aanval en voerden de druk op. In een mum van tijd kreeg VVI twee grote kansen en kwam SC Emmeloord met de schrik vrij.

In de 52e minuut maakte een vrije trap een rare curve en gebeurde er van alles in het Emmeloordse strafschopgebied waar de bal onderweg ook nog werd aangeraakt en op het hoofd van de spits van VVI kwam.
Deze kopbal leek binnen te gaan maar ketste via onderkant lat terug in het veld waarna de rebound over ging.

Uit de directe tegenstoot dook de snelle Thijs Lanters dreigend op, maar in kansrijke positie schoot Thijs te gehaast over.
Het spel golfde nu in een hoog tempo op en neer want nu schoot een aanvaller van VVI de bal snoeihard tegen de paal en kwam SC Emmeloord wederom met de schrik vrij.
Amper twee minuten later probeerde namens SC Emmeloord Wiebe Koopmans met een strakke voorzet de noeste hardwerkende Lars Sipma te bereiken die de bal compleet miste en niet kon profiteren.

Trainer Robert Staarman bracht in de 60e minuut veteraan Sander Heimens en het grote jeugdtalent Kars van Dijk binnen de lijnen voor de moegestreden Lars Sipma en Wiebe Koopmans.
Veteraan en oud eerste elftalspeler Sander Heimens stond nu op de nummer tien positie centraal op het middenveld.
Dit was voor hem totaal andere koek dan als buitenspeler op de flanken.

Het publiek moedigde het team nu massaal aan en met name de jonge talenten Kars van Dijk, Daan Zuidberg, Jeen Baak en Thijs Lanters werden bij elk balcontact op handen gedragen door de Blauwe aanhang. In de spits werkte Marc Loosman zich een slag in de ronde en wist hij met mooie slimme bewegingen veel ruimte voor zijn medespelers Jeen Baak, Thijs Lanters en Kars van Dijk te creeeren.

Twee keer verschenen de polderboys dreigend voor het Friese doel maar voorzetten van Daan Zuidberg en Kars van Dijk kwamen net niet goed aan.

In het laatste kwartier was de pijp leeg en zaten de dappere polderboys er helemaal doorheen.
De Friesen kregen drie opgelegde kansen, maar gingen hier slordig mee om.
Een venijnig schot spatte uiteen op de paal en daarna verdween een inzet in het zijnet.
De beste kans kreeg VVI in de 82e minuut toen de spits in alle vrijheid de bal totaal verkeerd raakte en naast schoot.

Nog een laatste keer naar voren riep de Blauwe aanhang en daar gingen de polderboys met hun laatste verenigde krachten.
Met pijn, bloed, zweet en tranen forceerde SC Emmeloord een corner.
Deze corner van Thijs Lanters plofte op het hoofd van de inkomende Olav Sieljes die prachtig raak kopte voor de verrassende 1-0 voorsprong voor SC Emmeloord in de 86e minuut.
De ontlading was gigantisch in het Blauwe Bastion waar iedereen nu uit zijn dak ging.

Eigenlijk mocht SC Emmeloord deze 1-0 met nog vier minuten te gaan niet meer uit handen geven, maar dit gebeurde toch nog.
In de 88e minuut scoorde Eelke Faber met een gigantische raketinslag strak en hoog in de kruizing de 1-1 gelijkmaker.
Een weergaloos mooi verwoestend afstandsschot van Eelke Faber waarna het ineens heel stil werd bij de aanhang op de tribune.
De Friesen hadden de beste kansen gehad en daarom is deze gelijkmaker eigenlijk wel verdiend, maar toch ook bitterzuur voor het hardwerkende SC Emmeloord!

Ondertussen had tweede elftalspeler Kenneth Olaer zich al een poosje warm gelopen want ook middenvelder Wouter Spit zat er helemaal doorheen.
Onder luid applaus maakte Kenneth Olaer zijn debuut in het eerste en mocht hij ook meteen de aanvoerdersband van Wouter overnemen.

Er waren nog maar een paar minuten te spelen en nog een laatste keer probeerde SC Emmeloord iets te forceren.
Deze keer ging Lucky Luke Kappers mee naar voren en warempel wist hij drie spelers te passeren en zich een vrije doortocht te verschaffen.
Het publiek hield zijn adem in want het zou toch niet gebeuren dat Luuk deze wedstrijd gaat beslissen?
Het scheelde echt weinig, maar helaas zeilde het schot van Luuk rakelings naast het Friese doel. Eindstand 1-1.

De verder uitstekend fluitende scheidsrechter Peter van Veen  had drie gele kaarten getrokken want de Emmeloorders Luuk Kappers, Olav Sieljes en Thijs Lanters kregen in het heetst van de strijd een gele kaart voorgeschoteld.
Deze eerste bekerwedstrijd eindigt in een 1-1 gelijkspel.
Man of the Match: Marc Loosman

Wij wensen VVI en hun trainer Bas Bijen alle succes toe in de competitie en we komen elkaar in een oefenwedstrijd wel weer tegen.

Volgende week zondag 12 september speelt SC Emmeloord een oefenwedstrijd thuis op de Ervenbos tegen derdeklasser USV uit Nieuwleusen. Aanvang is dan 14:00 uur!
Voorafgaand speelt om 11:00 uur het tweede team thuis tegen de beloften van VV Ruinerwold.

De volgende bekerwedstrijd is over twee weken op zaterdag 18 september als SC Emmeloord in Zwartsluis op bezoek gaat bij tweedeklasser DESZ. Aanvang is dan om 17:00 uur te Zwartsluis.

De opstelling van SC Emmeloord:
Hans Portijk, Daan Zuidberg, Gokhan Pala, Olav Sieljes, Robin Tabak ( 32e Luuk Kappers ), Wouter Spit ( 88e Kenneth Olaer ), Lars Sipma ( 60e Sander Heimens ), Jeen Baak, Thijs Lanters, Marc Loosman, Wiebe Koopmans ( 60e Kars van Dijk ).
Wissels: doelman Melvin Bos, Luuk Kappers, Kenneth Olaer, Sander Heimens en Kars van Dijk.
Gele kaarten: Luuk Kappers, Olav Sieljes en Thijs Lanters.
Afwezig: Jeroen Sipma, Wouter van der Velden, Lucas Loosman, Rik Beekman, Jordy Benjamins, Gerke Schaap en Joshua van Dijk.
Trainers: Robert Staarman en Wilfred Spielhagen
Keeperstrainer: Marcel Tiemens
Teammanagers: Herman Vos en Klaas Jacob Huisman
Medische staf: Kira Ronner en Wouter Spit
Vlagger: Edwin Berende
Verslaggever: Klaas Jacob Huisman

De opstelling van VVI Idskenhuizen:
Jelle Jelsma, Daan Dijkstra, Gerrit Jan Breeuwsma, Jelmer vd Weg, Johannes Lindeboom, Ronald de Jong, Thom van Lingen, Eelke Faber, Jelle de Lange, Mark Hoekstra en Hans Semplonius.
Wissels: Jenne de Jong, Gadze Feenstra, Jorrit Zijlstra, ?, ?.
Trainers: Bas Bijen en Jilles Postma
Teammanagers: Foeke Hoekstra en Wytze Kaastra
Vlagger: J. Noppert
Medische staf: ?

Scheidsrechter: Peter van Veen uit Vegelinsoord
Toeschouwers: 250

Verslag: Klaas Jacob Huisman.

Afbeelding SC Emmeloord - VVI Idskenhuizen 1 - 1 ( 0 - 0 ) Verslag van Klaas Jacob Huisman
facebooktwitteryoutube