Rutten breidt in met 11 rijwoningen

wo 18 nov 2020, 15:38 UUR

Rutten - Vereniging Dorpsbelang Rutten, Bouwbedrijf Kuin Bovenkarspel en Makelaardij Woonaccent Emmeloord hebben het startsein gegeven voor de verkoop van 11 rijwoningen aan de Meerweg in het dorp.

In 2018 gaf Mercatus Dorpsbelang Rutten te kennen dat de gesloopte blokwoningen aan de Meerweg niet teruggebouwd zouden worden. Dat was voor Dorpsbelang-voorzitter Arianne de Groene Wondergem de reden om de krachten te bundelen, en met een bouwpartij die bereid was om woningen voor de startersmarkt te realiseren samen te verkennen wat mogelijk was.

In Rutten is er al jaren een grote behoefte aan starterswoningen, juist de jonge Ruttenaren willen graag in het eigen dorp blijven wonen. Met de samenwerkende partijen kunnen we op deze manier invulling geven aan deze veelgevraagde woonbehoefte, om zo een unieke kans te bieden voor starters.

Woonaccent geeft aan dat er inderdaad vanuit Rutten veel belangstelling is voor deze fraaie blokwoningen. Vereniging Dorpsbelang is blij dat nu de start van de verkoop van de eerste inbreidingslocatie een feit is. Spoedig zullen ook andere inbreidingslocaties beschikbaar zijn.


Bron: NDC Mediagroep
Afbeelding Rutten breidt in met 11 rijwoningen
facebooktwitteryoutube