RTV 527 vanaf nu ook op DAB+

zo 31 mei 2020, 09:13 UUR

Emmeloord - RTV527 is vanaf nu ook op DAB+ te ontvangen.


Afgelopen vrijdagavond is de schakelaar van de zender aangezet en dit gaf het verbluffende resultaat dat er ontvangstmeldingen waren tot aan Lemmer.
RTV527 is via DAB+ te ontvangen op kanaal 8B(197.648 MHz). Naast RTV527 zijn er op ditzelfde kanaal nog 4 omroepen te beluisteren. Namelijk:
•    Radio Emmeloord
•    Hot Radio
•    OZO - NOP (Omroep voor Zieken en Ouderen Noordoostpolder)
•    Urk FM
Alle omroepen tekenden een samenwerkingsovereenkomst om gezamenlijk een DAB+ zender te kunnen aanschaffen. De zender staat in Emmeloord op 30 meter hoogte. Er wordt in de komende weken gewerkt aan optimalisatie van de kanalen én er wordt gekeken of er een ondersteuningszender op Urk nodig is.


DAB+ staat voor "Digial Audio Broadcasting". In het Nederlands betekend het Digitale Audio Uitzending. Al jarenlang luisteren we naar analoge FM radio. Wat iedereen wel kent is de ruis die soms te horen is. Ook zijn niet alle stations overal even goed te ontvangen. Gelukkig is er, net als bij de TV, ook digitale radio. Dit krijgt de naam DAB+ radio. Sinds een aantal jaar is de dab standaard in Nederland en wordt deze gebruikt door alle grote radiozenders.

Afbeelding RTV 527 vanaf nu ook op DAB+
facebooktwitteryoutube