Ramon en Mathieu op RTV527

zo 18 okt 2020, 09:45 UUR


Emmeloord - De radioshow met de polderjongens Ramon Regeling en Mathieu Sijtsma is vanaf maandag 26 oktober te horen op RTV527. De uitzending is tussen 20.00 en 22.00 uur.

De twee maakten tot voor kort podcasts via Radio 33, maar moesten hiermee stoppen vanwege een rechtenkwestie. De dj’s gingen echter niet bij de pakken neerzitten. ‘We hebben verschillende internetradiostations aangeschreven en hebben zendtijd gekregen bij starlighturk.nl en musicbeatsz.nl. Voor beide maken we een radioshow van een uur die op vrijdagavond om 19.00 uur beluisterd kan worden op starlighturk.nl. Op zondag zijn we vanaf 13.00 uur te beluisteren op musicbeatsz.nl.’

En straks komt daar de uitzending via de lokale polderzender RTV527 bij. ‘Na enkele bezoeken aan de studio was het eerst de bedoeling om onze Radioshow live te gaan doen. Mede door de maatregelen rondom corona hebben we er voor gekozen om de radioshow live op te nemen vanuit studio 33, onze huisstudio.’

Televisie
‘We hebben er zeer veel zin in en zijn dan ook erg blij te mogen aankondigen dat we maar liefst 2 uur met onze radioshow te horen zijn op maandagavond bij RTV527 in de ether via FM 105.2. Ook kun je ons beluisteren via de televisie, Ziggo: kanaal 47 en KPN kanaal 1335.

En wat kan de luisteraar verwachten? Mathieu draait 100% digitaal en heeft hierdoor een eindeloos bestand van de meest uiteenlopende muziek. Via zijn laptop en hier en daar een cd slingert hij de muziek het internet op! Ramon gebruikt alleen maar LP's en 7" singles en draait dus 100% vinyl. De naald draait zijn rondjes en zo zorgen ze voor een unieke combinatie tussen digitaal en vinyl.

Humor en zelfspot
In hun show staat muziek centraal, maar daarnaast ook humor en zelfspot. Verder passeren vaste items als “de grabbelplaat” waarin een 7” single gegrabbeld en natuurlijk gedraaid wordt, “de kettingplaat” waarin luisteraars uitgenodigd worden om de connectie tussen twee nummers te ontdekken. De muziekkeuze is erg breed. Bijna alles vanaf de jaren 60 tot nu komt wel voorbij!


Bron: NDC Mediagroep
Afbeelding Ramon en Mathieu op RTV527
facebooktwitteryoutube