Protestantse gemeente Ens houdt dienst over vervolgde kerk

wo 29 jan 2020, 09:49 UUR

Ens – De Protestantse gemeente Ens in houdt zondag 9 februari een avonddienst die in het teken staat van de vervolgde kerk. Een spreker van Open Doors vertelt over landen waar christenen worden gediscrimineerd, bedreigd of zelfs gedood om hun geloof.

Een Bijbel in de kast hebben staan, openlijk over je geloof kunnen praten: het lijkt vanzelfsprekend. Maar in Noord-Korea kan alleen het bezit van een Bijbel er al toe leiden dat je met je hele gezin in een strafkamp wordt opgesloten. In Iran/Irak/Syrië en andere moslimlanden kunnen christenen vaak alleen maar in het geheim in kleine groepen samenkomen.

De spreker vertelt tijdens de dienst wat christenvervolging inhoudt en in welke landen christenen niet vrij hun geloof kunnen belijden. Aan de hand van voorbeelden uit de Bijbel omlijst door verhalen van eigen ontmoetingen met vervolgde christenen brengt de spreker een indrukwekkende boodschap over volharding in geloof, moed en de kracht van gebed.

Open Doors is een interkerkelijke organisatie die sinds 1955 vervolgde christenen steunt. Open Doors brengt Bijbels, geeft training en praktische hulp aan christenen in zo’n zestig landen. Meer informatie: www.opendoors.nl.

De themadienst over de vervolgde kerk wordt gehouden in PKN-kerk aan Stallijnstraat 1 te Ens en begint om 19:00 uur. U bent van harte welkom deze dienst bij te wonen.

Afbeelding Protestantse gemeente Ens houdt dienst over vervolgde kerk
facebooktwitteryoutube