Proef: sneller een huis voor daklozen in Noordoostpolder

za 17 jul 2021, 08:00 UUR

Na de zomervakantie start in Noordoostpolder de proef Housing First. Dit is een andere manier van opvang voor dak- en thuislozen. Iemand krijgt namelijk een woning aangeboden met begeleiding vanuit het Leger Des Heils. Woningcorporatie Mercatus stelt voor deze proef vijf woningen beschikbaar. De proef loopt 2 jaar en wordt betaald uit de eenmalige impuls die centrumgemeente Almere van het Rijk ontvangt voor de aanpak van dak- en thuisloosheid.

Wethouder Marian Uitdewilligen: “Ik ben blij met deze proef die we ook samen met de gemeente Urk opzetten. De ervaringen met Housing First op andere plekken in Nederland zijn goed. Doordat deelnemers een intensieve begeleiding krijgen is de kans dat het zelfstandig wonen op lange termijn slaagt groter.”

Voor de deelnemers van Housing First geldt dat begeleiding verplicht is. Nadat ze huisvesting hebben, kunnen ze in alle rust en met de begeleiding vorm geven aan hun leven. De ervaring van Housing First  op andere plekken laat zien dat dit in goede harmonie met de wijk gaat. En dat zij hun huur op tijd betalen. Na twee jaar wordt de proef in Noordoostpolder geëvalueerd.

Afbeelding Proef: sneller een huis voor daklozen in Noordoostpolder
facebooktwitteryoutube