Pop-up-podium hoogst haalbare in Emmeloord

do 25 feb 2021, 11:34 UUR

Emmeloord - Het college van B en W van Noordoostpolder gaat na corona samen met het Cultuurbedrijf kijken wat de mogelijkheden zijn voor een pop-up-podium in Emmeloord.

In de raadsvergadering van 29 juni vorig jaar kwamen D66, PU, PvdA en SP met een gezamenlijke motie voor een muziekpodium op De Deel, die met 23 tegen 6 stemmen werd aangenomen. Sindsdien was het stil gebleven vanuit het college maar nadat Wim van Wegen van D66 zich afvroeg hoe de stand van zaken is, liet het college weten dat een permanent podium niet haalbaar is.

Het succes van een muziekpodium valt of staat bij de programmering ervan en de continuïteit in het gebruik. Alleen een fysiek podium opzetten is niet genoeg, het moet ook gebruikt worden. Daarom hebben we het Cultuurbedrijf gevraagd of zij in hun opdracht ruimte zien voor programmering van een muziekpodium. Een frequente en duurzame programmering is naar hun idee niet haalbaar. Wel vinden zij het een idee om op natuurlijke momenten met flexibele podia te werken, bijvoorbeeld bij het Cultuurplein voor het theater.’

De verwachting is dat verenigingen in de polder graag van een dergelijk podium gebruik maken bij buitenoptredens. Het college belooft na de coronacrisis samen met het Cultuurbedrijf meer werk te maken van een pop-up-podium.


Bron: NDC Mediagroep

Afbeelding Pop-up-podium hoogst haalbare in Emmeloord
facebooktwitteryoutube