Politie zet helikopter in bij anti-coronafeest op Urk

zo 29 mrt 2020, 10:04 UUR

Urk - In het Urkerbos was vrijdagavond een anti-coronafeest. Meer dan tien Urkers waren na een oproep op Facebook bijeen gekomen in het bos. De politie zette een helikopter in.

Met hulp van de politiehelikopter werden er een flink aantal jongeren in het bos bij een kampvuur aangetroffen. Deze groep vluchtte bij aankomst van de agenten uit elkaar. Een aantal zijn er staande gehouden maar de rest ging er vandoor. De politie heeft inmiddels enkele namen van de jongeren en kentekens van de vluchtauto's achterhaald. Zij zullen ongetwijfeld nog bericht krijgen van de politie.

Het op deze manier bijeenkomen is momenteel strafbaar in Nederland om het coronavirus tegen te gaan. Veiligheidsregio Flevoland heeft daarom een noodverordening afgekondigd. Of de samenscholing van de jongeren met de rietbrand eerder op de avond te maken had, is volgens de politie nog onbekend.
Brandstichting

Kort voor het feest bij het kampvuur was er een natuurbrand in een open rietveld in het Urkerbos. De brandweer kwam na de melding met spoed ter plaatse maar had moeite om de locatie van de brand te bereiken. Een slagboom bij de ingang van het bos moest provisorisch worden open gemaakt waarna het blusvoertuig via een paadje naar de brand toe is gereden. Vervolgens werd uit een sloot water gepompt om het met een aantal lengtes slang naar het vuur te brengen.

Volgens de brandweer was er sprake van brandstichting. Er werden smeulende resten gevonden van een illegaal kampvuurtje, waardoor het droge gras is gaan branden.

Bron: NDC Mediagroep


Afbeelding Politie zet helikopter in bij anti-coronafeest op Urk
facebooktwitteryoutube