Politie pakt problemen met jongeren in Vollenhove aan

vr 30 okt 2020, 14:06 UUR

Vollenhove – De politie in Vollenhove gaat op korte termijn starten met een nieuw project om problemen met jongeren, zoals het vandalisme in het stadje, beter het hoofd te kunnen bieden. Daarbij zal ook nadrukkelijk samenwerking worden gezocht met de ouders van de jeugd en organisaties die met jongeren te maken hebben.

Daarbij zal ook nadrukkelijk samenwerking worden gezocht met de ouders van de jeugd en organisaties die met jongeren te maken hebben. Wijkagent Meeuwis Knol is de initiatiefnemer van het project. Hij is al enige tijd bezig om dit project vorm te geven.
Een onderdeel daarvan is om de jeugd van Vollenhove in kaart te brengen. Ook wordt er een zogeheten jeugdbrief opgesteld die naar de ouders zal worden gestuurd zodra jongeren op heterdaad worden betrapt. „In deze brief wordt melding gemaakt van het feit waar wij de jongeren hebben aangetroffen en wat er heeft plaatsgevonden”, legt wijkagent Knol uit. In eerste instantie volgt een gesprek van de politie met de jongeren, maar eveneens zal in de brief komen te staan dat er ook een gesprek volgt met de ouders. Het is volgens wijkagent Knol de bedoeling dat in Vollenhove en Sint Jansklooster bij de surveillances ook aandacht wordt besteed aan het project.

Vandalisme is al langere tijd een probleem in Vollenhove. Op tal van plekken in de openbare ruimte worden met de regelmaat van de klok vernielingen aangericht. Afgelopen weekeinde werden er in het centrum van Vollenhove toegangshekjes vernield. „We zien vooral in de dagen dat het vroeg donker wordt de jeugd zich meer gaat verzamelen op straat”, zegt Knol.


Bron: NDC Mediagroep
Afbeelding Politie pakt problemen met jongeren in Vollenhove aan
facebooktwitteryoutube