Polder TV debuteert tijdens Dutch Design Week 2020

zo 18 okt 2020, 09:05 UUR

Lelystad, 15 oktober 2020 - Omroep Flevoland is een eenmalige samenwerking aangegaan met Polder TV, een programma dat vanuit de Noordoostpolder wordt gemaakt voor de Dutch Design Week. Door corona gaat de fysieke Design week in Eindhoven niet door, maar is er een digitale variant. Daarin wordt Polder Tv iedere dag om 19:00 uitgezonden; bij Omroep Flevoland is het programma vanaf 18 oktober te zien. In het programma worden lokale polderzaken gelinkt aan mondiale zaken.
 
Van aerobics op de akker, een woonprogramma in de boerderij tot een aardappel kookwedstrijd in een openluchtkeuken: in acht uitzendingen is te zien hoe Nederlands meest iconische agrarische landschap op verschillende wijze inspireert en samenbrengt. Ter gelegenheid van Dutch Design Week 2020 is het boerderijerf van ontwerper-architect Rianne Makkink in de Noordoostpolder ingericht als tijdelijke televisiestudio. Makers en denkers afkomstig uit de polder en daarbuiten zijn te gast.
In de eerste reeks uitzendingen zien we o.a. wetenschapper Adriaan Duiveman, ontwerpersduo Atelier NL, kunstenaarscollectief ComfortBall, bloemencorso ontwerper Gezienus Bruining, trendvoorspeller Lidewij Edelkoort, bewegingskunstenaar Natasha Papadopoulou en onderzoeker Stephan Petermann.
Polder Tv is te volgen van 17 tot 25 oktober op DDW TV als afsluiter van de dagelijkse talkshow. Omroep Flevoland zendt het programma vanaf 18 oktober uit in de weekenden overdag en doordeweeks meteen na het nieuws.
Polder Tv markeert het begin van de Polder Triënnale en is een initiatief van designer-architect Rianne Makkink, cultureel strateeg Willem Schenk en curator Jules van den Langenberg. Vanaf 2022 organiseren zij iedere drie jaar een landschapstriënnale om het erfgoed en nieuwe potentieel van bestaande plekken in de Noordoostpolder te laten zien.

Afbeelding Polder TV debuteert tijdens Dutch Design Week 2020
facebooktwitteryoutube