Polder Experience: het gaat door!

zo 06 sep 2020, 10:12 UUR

Emmeloord – De Polder Experience, het nieuwste evenement van StEP Noordoostpolder, gaat door. In goed overleg met de gemeente Noordoostpolder is een verantwoorde constructie gevonden binnen de nieuwe 1,5 meter samenleving. Organisator StEP is verheugd dat zij in goede samenwerking met de gemeente, toch iets kunnen organiseren voor inwoners van de Noordoostpolder. Het Polder Experience weekend biedt een gevarieerd programma, voor jong en oud.

Polder Playground

Op zaterdag 12 september wordt het evenemententerrein aan de Kamperweg omgetoverd tot de Polder Playground. Voor de allerjongsten is er een draaimolen, zweefmolen, funcar en een springkussen aanwezig. De oudere waaghalzen, tot 18 jaar, kunnen zich vermaken in de shaker, de bungeetrampoline of de super stormbaan van ruim 120 meter lang. Scouting Emmeloord is aanwezig met een zelfgemaakte attractie. Op het terrein is ook gratis friet te krijgen. Omdat er i.v.m. de regelgeving omtrent corona niet meer dan 250 mensen aanwezig mogen zijn, wordt er met tijdvakken gewerkt. Een bezoek aan de Polder Playground is gratis. Iedereen is welkom, maar inschrijven via de website is noodzakelijk.

Theater Drive-In

Cultuurbedrijf Noordoostpolder en StEP – samenwerkingspartners voor de Polder Experience - introduceren een verrassende activiteit: de Theater Drive-In op De Deel in Emmeloord. De programmering is tot stand gekomen in samenwerking met Theater ’t Voorhuys, als voorproefje van het theaterseizoen dat eind september start. Geniet op zaterdagavond vanuit eigen auto van een hilarische cabaretavond. De heren van Theatergroep Piepschuim leiden een gevarieerd programma in fijne, coronaproof banen. Zij worden opgevolgd door Edson da Graça, één van de meest energieke comedians in Nederland en MTV-presentator. Hij grijpt je bij de lurven en laat je niet meer los tot je ongecontroleerd aan het schudden bent van het lachen. Daarna is het podium voor Marcel Harteveld, singer-songwriter en vaste cabaretier bij Spijkers met Koppen. Ex-Lama Arie Koomen, sluit de avond op De Deel af. Wat het onderwerp ook is, Koomen maakt er een hilarisch verhaal van!
Op zondag zijn er twee familievoorstellingen. Dirk Scheele - bekend van Nickelodeon en YouTube - zingt al 25 jaar zijn eigen kinderliedjes en heeft inmiddels zo’n 400 nummers geschreven, waaronder een aantal grote kinderhits. Stem via de FM-frequentie in je auto af op dit meezingfeest van ongeveer 60 minuten voor kinderen van 2 jaar en ouder, ouders, opa’s en oma’s. Swingen en zingen met de hele familie! Kaarten voor de Theater Drive-In zijn vanaf woensdag 2 september te koop op de website van StEP.

Polder Maps

Beleef de Noordoostpolder op een andere manier en stel je eigen belevenisroute samen via de Polder Maps. Diverse ondernemers uit de Noordoostpolder organiseren in samenwerking met StEP een bijzondere activiteit ter ere van het Polder Experience weekend. Daarnaast zijn er veel unieke plekjes in kaart gebracht. Op de interactieve kaart navigeer je door de Noordoostpolder, op zoek naar een dag vol vermaak in eigen regio! De legenda geeft inzicht in de diverse activiteiten (inzet foto).

Family PotaTOgo!

Ook het jaarlijkse gratis frietje van het afgelaste Pieperfestival heeft een ludieke plek gekregen tijdens de Polder Experience. Zoom in op de Polder Maps en zoek naar een ‘Family PotaTOgo!’ locatie. Kom met gezinsleden uit 1 huishouden, en rijd met je auto ‘coronaproof’ door onze friet drive-through.

BINGO-on-tour

Voor de oudere inwoners van de Noordoostpolder wordt er een BINGO-on-tour georganiseerd. Op donderdag en vrijdag worden drie verzorgingstehuizen van Zorggroep Oude- en Nieuweland bezocht door een bingomaster om de bewoners te verblijden met een spelletje BINGO en gratis frietje.
Voor meer informatie over het programma, de interactieve Polder Maps, inschrijven voor de Polder Playground en ticketverkoop van de Theater Drive-in, kan de bezoeker terecht op: www.stepnop.nl/polderexperience
Afbeelding Polder Experience: het gaat door!
facebooktwitteryoutube