Pieperfestival afgelast door coronavirus

zo 03 mei 2020, 08:15 UUR

Het Pieperfestival, dat van 13 t/m 15 september op De Deel in Emmeloord zou plaatsvinden is afgelast, zo laat de overkoepelende organisatie StEP weten. Het besluit, dat genomen is in lijn met getroffen maatregelen voor het coronavirus, wordt door de gemeente onderschreven. Evenementen waren tot 1 september door het kabinet al opgeschort, maar na 1 september zijn er geen garanties voor doorgang van het festival, zo stelt de organisatie.

“Vooropgesteld: we betreuren dit enorm, zeker voor de trouwe bezoekers van het Pieperfestival”, stelt voorzitter Jolanda Pater. “Het is daarnaast ook erg jammer voor onze sponsoren en vrijwilligers, die het festival al jaren mogelijk maken. Veiligheid voor onze bezoekers heeft voor ons echter altijd prioriteit en daar valt deze beslissing ook onder”. Door de getroffen maatregelen, die onder andere stellen dat men op anderhalve meter aftstand van elkaar blijft, is bij een evenement met een grote menigte niet mogelijk. Pater: “We zien als organisatie hierdoor geen mogelijkheden om garant te staan voor een Pieperfestival zoals wij dat kennen én een Pieperfestival dat de bezoekers verdienen”.

Het Pieperfestival onderhoudt nauwe banden met de organisatie van de Fish Potato Run en de Pieperswim. Henk Jongstra, voorzitter Fish Potato Run, geeft in een reactie aan dat zij zich sterk gelieerd voelen aan het Pieperfestival. Wat de afgelasting van het Pieperfestival betekent voor de doorgang van de Fish Potato Run wordt op korte termijn in het bestuur besproken. Op een later tijdstip zullen zij hun besluit kenbaar maken.

Op 28 april heeft ook het bestuur van de Pieperswim besloten om het Pieperswim evenement geen doorgang te laten vinden. Wytse Wierda, voorzitter Pieperswim: “Wij zijn van mening dat een evenement als deze op dit moment niet past in de anderhalvemetersamenleving en dat het nog te onzeker is of het evenement tegen die tijd kan/mag plaatsvinden conform de richtlijnen van het RIVM”. In januari 2021 zal het bestuur weer samenkomen voor de organisatie van de Pieperswim 2021.

“Het Pieperfestival is een geliefd evenement van StEP onder de inwoners van de Noordoostpolder. De keuze om ook dit festival af te gelasten valt ons zwaar” zegt Linda Takken, communicatiemanager van StEP. “Na de Nacht van Oranje, de Groendag, het Tulpenfestival en het kampeerfestival Uit-jeTent is dit het vijfde evenement dat we uit de agenda moeten schrappen”. StEP bestaat dit jaar 25 jaar en de organisatie wilde hiermee groots uitpakken. “We hadden heel wat in petto voor de bezoekers van de verschillende evenementen, helaas gaat dat nu niet door. Maar we moeten nu doen wat verstandig is, het belang van de bezoekers staat daarbij altijd voorop”.
Afbeelding Pieperfestival afgelast door coronavirus
facebooktwitteryoutube