Opnieuw ongeregeldheden op Urk

zo 29 nov 2020, 11:16 UUR

Urk - De politie en de Mobiele Eenheid (ME) zijn zaterdagavond 28 november in actie gekomen nadat er wederom ongeregeldheden waren rondom het Wilhelminapark op Urk.


Een groep jongeren speelde een kat en muisspel met Politie en ME door brandjes te stichten en zwaar vuurwerk af te steken. Ook gooiden de jongeren stenen, flesjes en vuurwerk naar de aanwezige politiemensen en ME.


Tegen 00:00uur was de maat vol en werd het gebied ‘schoongeveegd’. Er zijn daarbij 10 jongeren aangehouden. Vorig weekend waren er ook al ongeregeldheden. Toen waren er veel meer jongeren op de been en werd er zwaar vuurwerk afgestoken en brandjes gesticht. Daarbij moest er ook een auto het bekopen. De politie was toen ook met grote overmacht aanwezig maar er werd toen niemand aangehouden.


Volgens Burgemeester v/d Bos was het zaterdagavond rustiger dan vorige week. Eerder deze week had de burgemeester al voor een deel van Urk als veiligheidsrisicogebied aangewezen, waardoor de politie het recht kreeg om mensen binnen een bepaald gebied preventief te fouilleren.


Afbeelding Opnieuw ongeregeldheden op Urk
facebooktwitteryoutube