OPEN MONUMENTENDAGEN 2020

zo 06 sep 2020, 10:08 UUR

Ook dit jaar is Museum Schokland weer onderdeel van de Open Monumentendagen! Op 12 en 13 september is het museum gratis toegankelijk, maar dit jaar is vooraf online reserveren wel noodzakelijk. Een e-ticket met een tijdslot kan worden gereserveerd via de website van het museum.

Een verlaten eiland in een wijds, vlak landschap. Een haven op het droge, waar ooit de Zuiderzee heer en meester was. Op Werelderfgoed Schokland ligt een eeuwenoud verleden klaar om ontdekt te worden... Museum Schokland vertelt het verhaal over een uniek stukje Nederland met zijn oorsprong in de voorlaatste IJstijd. Dwalend door de eeuwen en bijzondere archeologische vondsten komt de geschiedenis tot leven. Naast de vaste tentoonstelling staan regelmatig extra activiteiten gepland.

De unieke openluchtexpositie EB is nog t/m 26 oktober te zien, een kunstwandeling van 2,5 km langs het werk van 20 kunstenaars. Net als de kunst- en poëzieroute ‘Dichter op het Land’ is dit project door gastcurator Pat van Boeckel vormgegeven. Een bijbehorend wandelplankje, met daarop de route en de werken, is in de museumwinkel te koop.

Ook voor kinderen is er van alles te zien en doen. Test je kennis over ijstijddieren, bekijk een paalworm van heel dichtbij of ga aan de slag als dijkbouwer in de interactieve zandbak. Buiten gaat het avontuur verder; je kunt er schommelen, klimmen, spelen met water of wroeten in zand op zoek naar mooie stenen als een echte archeoloog.

Meer informatie
Online reserveren kan via de website: www.museumschokland.nl.

Afbeelding OPEN MONUMENTENDAGEN 2020
facebooktwitteryoutube