Ook dit jaar geen Urk in Wintersferen

wo 07 okt 2020, 20:06 UUR

Urk in Wintersferen gaat dit jaar definitief niet door, vanwege de aangepaste coronamaatregelen. De organisatie had deze zomer aanpassingen bedacht waardoor het door leek te kunnen gaan. Maar de nieuwe en te verwachten maatregelen brengen te veel onzekerheid met zich mee om het evenement goed neer te zetten.

Tijdens de voorbereidingen voor Urk in Wintersferen zijn de corona maatregelen weer aangescherpt. Het aantal personen die gelijktijdig bij elkaar mogen komen is beperkt, en ook het gebruik van gebouwen en locaties is aangescherpt. Inmiddels wordt ook al gesproken over verdere verscherping van de maatregelen. De organisatie heeft gemerkt dat datgene wat vandaag mag, morgen compleet anders kan zijn. Hierdoor heeft de organisatie van Urk in Wintersferen ook moeten kijken naar de mogelijkheden die er nu nog zijn om een succesvolle editie te kunnen organiseren in 2020.
 
De organisatie geloofd in de kracht van het evenement; het familiegevoel, de authenticiteit en interactie met het publiek. "De impact van de huidige en verwachte maatregelen laten helaas geen ruimte om een Urk in Wintersferen-waardig evenement te organiseren. Zo is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk om gebruik te maken van noodzakelijke locaties op de route, kunnen we het evenement niet gezamenlijk voorbereiden tijdens de vrijwilligersavonden en wordt interactie met het publiek bemoeilijkt. Om eventuele teleurstelling te voorkomen hebben we als organisatie dan ook moeten besluiten om Urk in Wintersferen 2020 niet door te laten gaan.
'We hebben ons als organisatie ingezet om het evenement, met allerlei maatregelen, toch door te kunnen laten gaan. Dit leek te gaan lukken. Echter de nieuwe en te verwachten maatregelen geven te veel onzekerheden voor alle betrokken personen. Aan het enthousiasme van alle medewerkers heeft het zeker niet gelegen; binnen twee weken hebben bijna 200 vrijwilligers zich aangemeld en hebben we veel reacties ontvangen met goede ideeën voor de invulling van het thema. We vinden het ontzettend jammer dat we deze beslissing hebben moeten nemen, maar het enthousiasme van alle medewerkers motiveert ons zeker om weer aan de slag te gaan voor een mooie editie van Urk in Wintersferen in 2021. Wij hopen ook dan weer op uw komst te mogen rekenen!'

 


Afbeelding Ook dit jaar geen Urk in Wintersferen
facebooktwitteryoutube