NUGTR eerste ambassadeur van de inclusieve arbeidsmarkt

di 12 jan 2021, 16:14 UUR

Moeilijk om iemand met een arbeidsbeperking aan te nemen? Met de juiste ondersteuning is het mogelijk dat ieder bedrijf in Nederland 1 of 2 mensen aan het werk zou moeten kunnen helpen. Dat is de overtuiging van het internet- en reclamebureau NUGTR uit Emmeloord. En omdat het bedrijf zelf het goede voorbeeld geeft en graag andere werkgevers wil helpen bij het organiseren van inclusiviteit, mag NUGTR zich de eerste ambassadeur van de inclusieve arbeidsmarkt van de gemeente Noordoostpolder noemen.

‘Omdat het er gewoon bij hoort’
Wethouder Hans Wijnants: “De grote mate van ondersteuning door dit bedrijf is uitzonderlijk. Collega’s worden intensief meegenomen, het bedrijf vormt werkzaamheden om de medewerker heen en het bedrijf vindt dat het er ‘gewoon bij hoort’. NUGTR kan voor velen een voorbeeld zijn. Het zal ondernemers in Noordoostpolder laten zien dat inclusiviteit veel oplevert. Het voegt waarde toe aan je bedrijf. Kijk naar de talenten van de kandidaten.’

Verrassing
Voor directeur Cees Tuytel kwam de vraag als een verrassing, zo geeft hij aan: “Het is voor ons heel gewoon. Dus dat we daar ambassadeur mee kunnen worden, hadden we niet verwacht. Maar ik draag graag bij aan de bewustwording van werkgevers, dus ik doe het graag. Ik ben ervan overtuigd dat veel bedrijven met de juiste ondersteuning een medewerker met een arbeidsbeperking kunnen opnemen in hun organisatie. Het geeft ons veel voldoening.”

Buitengewone Werkgevers
NUGTR is een van de circa 260 Buitengewone Werkgevers die gekoppeld is aan de WerkCorporatie. Allemaal bedrijven die zich maximaal inzetten voor wie het lastig vindt op eigen kracht een baan te vinden en te houden, zelfs in Covid-tijd. Iets om als gemeenschap dankbaar voor te zijn.
 
Bekendmaking
De bekendmaking van NUGTR als ambassadeur viel samen met de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente, BVNoordoostpolder en LTO Noord.

Afbeelding NUGTR eerste ambassadeur van de inclusieve arbeidsmarkt
facebooktwitteryoutube