Nieuwe wethouder en twee nieuwe raadsleden beëdigd

vr 06 nov 2020, 14:55 UUR

Urk - Tijdens de gemeenteraadsvergadering op Urk zijn donderdagavond behalve de nieuwe SGP-wethouder Nathaniël Middelkoop ook twee nieuwe raadsleden beëdigd.
Meindert de Boer neemt namens de SGP de zetel in die door de benoeming van raadslid Nathaniël Middelkoop tot wethouder was vrijgekomen. De Boer was naast bestuurslid ook al een jaar commissielid namens de SGP en heeft dus al enige ervaring in de gemeenteraad opgedaan.

Bij de fractie gemeentebelangen is Hendrik Hakvoort als raadslid beëdigd. Hij is de opvolger van Anja Keuter die vanwege drukte met haar visbedrijf na ruim twaalf jaar stopte met haar raadslidmaatschap. Hendrik Hakvoort was de afgelopen twee jaar al actief als commissielid op Urk.

Burgemeester Cees van den Bos heette de nieuwbeëdigden donderdagavond namens de gemeenteraad welkom. Hij wees de nieuwkomers erop dat er de komende jaren complexe dossiers gaan spelen. Volgens hem betekent dit ook dat de nieuwe wethouder en de twee raadsleden echt iets kunnen toevoegen voor Urk. Dit vraagt volgens Van den Bos wel om betrokkenheid, inzet en soms wat incasseringsvermogen.


Bron: Omroep Flevoland
Afbeelding Nieuwe wethouder en twee nieuwe raadsleden beëdigd
facebooktwitteryoutube