Nieuwe website Netwerk Dementie Steenwijkerland

ma 02 dec 2019, 15:39 UUR

Het Netwerk Dementie Steenwijkerland heeft een nieuwe website. Zorggroep Noorderboog, Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Dimence, de gemeente, Sociaal Werk De Kop en Alzheimer Nederland werken nauw samen in dit netwerk.

Zij bieden professionele en vrijwillige hulp op maat aan mensen met dementie en hun naaste omgeving. Daar hoort uiteraard een overzichtelijke website bij. De site is geheel drempelvrij, wat betekent dat de bezoeker het lettertype kan aanpassen en de teksten ook kan laten voorlezen. Het adres van de website luidt: //dementie-steenwijkerland.nl/ .

Op deze website zijn diverse mogelijkheden voor hulp, advies en woonmogelijkheden in de gemeente Steenwijkerland, in relatie tot dementie, voor u op een rijtje gezet. Het doel is om de zoektocht naar mogelijkheden van begeleiding, hulp en wonen te vergemakkelijken.
In Nederland hebben ruim 280.000 mensen een vorm van dementie. Hiervan zijn er 12.000 jonger dan 65 jaar. Ieder uur krijgen vijf mensen in Nederland de diagnose dementie. Door de vergrijzing zal het aantal mensen met dementie in de nabije toekomst explosief stijgen naar meer dan een half miljoen in 2040. Tot 2050 zal het aantal mensen met dementie verder oplopen naar ruim 620.000.Afbeelding Nieuwe website Netwerk Dementie Steenwijkerland
facebooktwitteryoutube