Nieuwe schoolcampus mag 36 miljoen kosten

zo 02 mei 2021, 08:04 UUR

De nieuwe campus voor het voortgezet onderwijs in Emmeloord gaat 36 miljoen euro kosten. De gemeente betaalt hiervan 29,2 miljoen, het Emelwerda College en de Vario Onderwijsgroep (het Zuyderzee Lyceum en de Bonifatius mavo) gezamenlijk 6,8 miljoen. Dat voorstel legt het college van B en W voor aan de gemeenteraad.

De basisvariant van de nieuwbouw kost 27,8 miljoen, maar het college kiest samen met de scholen voor een duurdere variant. Dat levert een duurzamer gebouw op, waarvan de energiekosten op termijn lager uitvallen. Ook is er in de duurdere variant plek om alle scholen bij elkaar te brengen, dus ook de Bonfiatius mavo. Het Tienercollege en de Internationale Schakelklas krijgen ook een plek.

De nieuwbouw zou dan begin 2026 in gebruik genomen kunnen worden. Er zullen 2.700 leerlingen onderwijs krijgen. Op het gebouw van het Vakcollege na, worden de bestaande gebouwen van het Emelwerda aan de Espelerlaan gesloopt.

De campus komt op de plek waar nu nog een sportveld is en de gymzalen van Emelwerda staan. Ellen Kruize, bestuurder van Vario Onderwijsgroep, zegt dat de campus geen leerfabriek wordt. Het is de bedoeling dat er meerdere gebouwen komen om een kleinschalig karakter te garanderen. De scholen hebben hiervoor gekeken in Lelystad, waar de nieuwe campus van Porteum ook uit gaat van meerdere gebouwen en kleinschaligheid.


Bron: Omroep Flevoland

Afbeelding Nieuwe schoolcampus mag 36 miljoen kosten
facebooktwitteryoutube