Nathanaël Middelkoop (27) opvolger Geert Post in college Urk

zo 25 okt 2020, 08:55 UUR

Urk - Het 27-jarige gemeenteraadslid Nathanaël Middelkoop is door de SGP voorgedragen als nieuwe wethouder van Urk. Hij volgt de onlangs opgestapte Geert Post op.
 
Voor de functie meldden zich 7 kandidaten. De selectiecommissie draagt Middelkoop voor omdat hij 'het meest bekend is met de lopende dossiers en de plannen van de gemeenteraad en het college', zegt SGP-fractievoorzitter Jan Willem Bakker toe.

Middelkoop is getrouwd met Willemijn de Munnik. Sinds 2015 is hij actief binnen de SGP. Eerst als lid van de schaduwfractie van de SGP- statenfractie Flevoland, vervolgens als bestuurslid van de plaatselijke afdeling van de SGP en sinds 2018 als raadslid. Hij werkt als beleidsmedewerker bij VisNed en is uit dien hoofde secretaris/woordvoerder van het Waddenzee Visserij Platform en bestuurslid van de Stichting Sectorraad Visserij .

Middelkoop: 'Ik had liever onder andere omstandigheden namens de SGP een start in het college gemaakt. Tegelijkertijd ligt er een prachtige uitdaging voor me en zie ik ernaar uit om me voor ons dorp in te mogen zetten. Ik leef nu toe naar de benoeming door de gemeenteraad. Hoewel mijn relatie tot de andere raadsleden goed is, moeten zij uiteindelijk mij nog wel benoemen.'


Bron: NDC Mediagroep

Afbeelding Nathanaël Middelkoop (27) opvolger Geert Post in college Urk
facebooktwitteryoutube