Mobiele Eenheid opnieuw ingezet op Urk na gooien molotovcocktails en zwaar vuurwerk

zo 06 dec 2020, 14:40 UUR

Urk - Voor het tweede weekend op rij heeft de Mobiele Eenheid (ME) moeten ingrijpen bij ongeregeldheden op Urk. Zaterdagavond leek rustig te verlopen totdat rond 23.00 uur de vlam in de pan sloeg.

Een groot gedeelte van Urk is ook dit weekend aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit naar aanleiding van de rellen van de afgelopen twee zaterdagavonden. Omdat er dit weekend aanwijzingen waren voor nieuwe rellen besloot de burgemeester preventief nog strenger op te treden. Er werd een samenscholingsverbod voor meer dan vier personen aan de maatregelen toegevoegd. De politie was met veel agenten aanwezig en controleerde enkele tientallen personen. Ook inwoners van Urk hielpen dit keer mee om de jongeren op straat aan te spreken.

De avond begon rustig. Er liepen zwarte pieten door het dorp heen en her en der werd er vuurwerk afgestoken. In de loop van de avond werd de sfeer op straat grimmiger. Er werd steeds meer zwaar vuurwerk afgestoken en er werden molotovcocktails gegooid. Tevens werden de politiewagens bekogeld met vuurwerk.

De burgemeester greep vlak voor middernacht in. Hij kondigde rond 23.30 uur een noodbevel af, waarna de ME werd ingezet om het gebied rondom het Wilhelminapark schoon te vegen. Hierdoor keerde de rust op straat terug. Rond 00.30 uur was de politieactie ten einde.

Gedurende de hele avond zijn er meerdere aanhoudingen verricht door de politie en de ME. Ook werd er zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen, aldus de gemeente op Twitter.


Bron: NDC Mediagroep


Afbeelding Mobiele Eenheid opnieuw ingezet op Urk na gooien molotovcocktails en zwaar vuurwerk
facebooktwitteryoutube