Mercatus en gemeente zetten financieel advies met De Voorzieningenwijzer voort

zo 27 sep 2020, 10:26 UUR

Wooncorporatie Mercatus en de gemeente Noordoostpolder zetten het succes van De Voorzieningenwijzer komend jaar voort. De Voorzieningenwijzer is een digitaal hulpmiddel die inwoners ondersteunt om hun financiële situatie in beeld te brengen. Samen met een bespaarconsulent kijkt een inwoner op welke vaste lasten bespaart kan worden. Afgelopen jaar liep er een pilot met De Voorzieningenwijzer onder huishoudens in Noordoostpolder. Uit deze proef kwam dat een huishouden gemiddeld €542,- per jaar kon besparen.
 
Pilot De Voorzieningenwijzer was een succes
100 huishoudens in de gemeente ontvingen een bespaarconsulent bij hen thuis. Samen werd er gekeken hoe er bespaard kon worden op vaste lasten. Kan er overgestapt worden naar een goedkopere verzekering of energieleverancier? Of is er misschien recht op bepaalde toeslagen? De bespaarconsulent hielp ook bij het aanvragen of overstappen. Naast het financiële voordeel kon bij verschillende huishoudens ook het risico op betalingsachterstanden voorkomen worden dankzij goede tips.
 
Medewerkers Humanitas opgeleid tot bespaarconsulent

De komende maand worden drie medewerkers van Humanitas Thuisadministratie opgeleid tot bespaarconsulent van De Voorzieningenwijzer. Inwoners met geldzorgen kunnen vanaf november gratis bij hen terecht voor bespaaradvies op hun vaste lasten.
 
Voorkomen schulden
Wethouder Marian Uitdewilligen: “Financiële onrust heeft een behoorlijke impact op iemands leven. En vragen om hulp is niet altijd makkelijk, maar je kunt hierdoor wel schulden voorkomen. Weet dat de medewerkers van Humanitas voor je klaar staan. Natuurlijk kunnen de medewerkers woonservice van Mercatus en de medewerkers van het sociaal loket je ook doorverwijzen. Dus neem gerust contact op! Financiële rust geeft ruimte om weer voor een ander klaar te staan of mooie dingen te ondernemen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen in Noordoostpolder mee kan doen!”

Afbeelding Mercatus en gemeente zetten financieel advies met De Voorzieningenwijzer voort
facebooktwitteryoutube