Lancering logo en site Port of Urk

zo 12 jan 2020, 10:28 UUR

Urk - Wethouder Geert Post en gedeputeerde Jan-Nico Appelman hebben op de nieuwjaarsbijeenkomst van de Bedrijvenkring Urk de naam Port of Urk, met bijbehorend logo en website www.portofurk.com gelanceerd.

Port of Urk bestaat uit een maritieme servicehaven en een nieuw binnendijks gelegen bedrijventerrein. In totaal wordt er circa 100 ha aan kavels ontwikkeld voor ondernemers uit de maritieme, vis- en visverwerkende sector en voor overige bedrijvigheid op Urk.
De haven wordt gerealiseerd door de Provincie Flevoland naar de wens van Urker ondernemers en ondersteund door de gemeenten Urk en Noordoostpolder. Deze maakhaven richt zich primair op (internationale) maritieme dienstverlening, zoals de (af)bouw van gespecialiseerde schepen, reparatie en onderhoud van (super)jachten, offshore activiteiten en maritieme surveyactiviteiten. Voor maritiem gerelateerde bedrijven is op het bedrijventerrein een aanzienlijke hoeveelheid kavels gereserveerd.
Waar de Urker visindustrie zich in het verleden slechts richtte op vis van de eigen vloot, maakte deze de laatste jaren een ontwikkeling door. Nu wordt ook zalm uit Noorwegen, zeebaars, dorade en forel uit Turkije en vele vissoorten uit Aziƫ op Urk verwerkt en verhandeld. Urk is zo uitgegroeid tot een Europese visverwerkings- en logistieke hub van betekenis.


Naar verwachting wordt nog dit jaar het bestemmingsplan vastgesteld. De gemeente heeft inmiddels 20 hectare grond van het Rijksvastgoedbedrijf aangekocht. Uitgifte van de eerste bedrijfskavels wordt verwachting in begin 2023. Op 11 december 2019 heeft de Raad van State het inpassingsplan voor de servicehaven op het punt van de stikstofonderbouwing vernietigd. De provincie werkt op dit moment hard aan het opstellen van een nieuw inpassingsplan.

Bron: MCD MediagoepAfbeelding Lancering logo en site Port of Urk
facebooktwitteryoutube