Kunstwandeling EB gaat van startop Werelderfgoed Schokland

za 18 jul 2020, 08:45 UUR

Schokland – Vanaf zondag 26 juli kun je op Werelderfgoed Schoklandde bijzondere openluchtexpositie EB beleven! Een kunstwandeling van 2,5 km langs het werk van 20 kunstenaars. De route is een samenwerking van ReRun Producties en Cultuurbedrijf Noordoostpolder en is tot en met 25 oktober 2020te zien.

De coronacrisis heeft grote gevolgen gehad voor de cultuursector: musea, theaters en andere organisaties hebben wekenlang hun deuren moeten sluiten en evenementen zijn afgelast. Op Schokland hebben de gevolgen van de pandemie tot een unieke buitententoonstelling geleid. Nadat het coronavirus ons als een vloed overspoelde, lijkt het nu eb te zijn. De uitgenodigde kunstenaars zijn met dit uitgangspunt aan de slag gegaan. Hun werk, dat direct reageert op de situatie van eb, is te bezichtigen langs de oude oever van het voormalig eiland. Ook de elementen waar de Schokkers aan blootgesteld werden, waren daarbij voor de kunstenaars inspirerend en herkenbaar.

Deze route was mogelijk door de late start van het museumseizoen, want het pad kan pas na het einde van het broedseizoen betreden worden. Samen met de kunstwerken geeft dat een verrassend perspectief op het eiland en op de tijd.

Deelnemende kunstenaars zijn o.a. Clemens Maassen, Jeffry Koopman, Rolina Nell, Sigrid Hamelink, Karin van der Molen, Matthijs Muller, Olaf Mooij, Merel Holleboom en Hester Pilz.De expositie wordt net als de succesvolle kunst -en poëzieroute ‘Dichter op het Land’, die vorig jaar op Schokland was te zien, door gastcurator Pat van Boeckel vormgegeven.

Er zijn geen kosten aan de wandeling verbonden. Bezoekers kunnen wel een routeboekje bij Museum Schokland aanschaffen, waarmee zij de dichtregels die op de bordjes bij elk kunstwerk staan, kunnen verzamelen. Samen vormen alle regels een gedicht.

Kunstwandeling EB is een initiatief van Cultuurbedrijf Noordoostpolder in samenwerking met ReRun Producties, met ondersteuning van id11, het Flevo-landschapen mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds.


Afbeelding Kunstwandeling EB gaat van startop Werelderfgoed Schokland
facebooktwitteryoutube