Koninklijke Onderscheiding voor 72 jarige Jan Hendrik Tip uit Bant

di 12 jan 2021, 16:08 UUR

Bant - Woensdag 6 januari 2021 kreeg de heer Jan Hendrik Tip een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door burgemeester Westmaas. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond in besloten kring plaats in de Bantsiliek, in aanwezigheid van zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.

De gepensioneerde heer Jan Hendrik Tip heeft zich meer dan 40 jaar intensief en belangeloos ingezet voor de samenleving in Noordoostpolder in zijn algemeen, en voor het dorp Bant in het bijzonder. Als specialist is op het gebied van financiën, hebben verenigingen en organisaties in al die jaren met regelmaat een beroep op hem gedaan. Dit zowel op het bestuurlijke vlak (meerdere functies als penningmeester) alsook op het terrein van de uitvoering (verzorgen boekhoudingen en activiteiten groenteam).
In de volksmond wordt hij niet voor niets de ‘financiële dorpscoachgenoemd.
Daarnaast en bovenal wordt zijn belangeloze inzet geroemd.

In de loop van de jaren tot op de dag van vandaag was en is hij betrokken (geweest) bij de Protestantse Gemeente Bant, de Vereniging scholen met de bijbel Noordoostpolder, Model Open Kerk, de Exploitatiecommissie Bantsiliek MFC, de KunstExpo Flevoland, de Stichting Terminale Thuiszorg Noordoostpolder en Urk, de Dorpskerken Noordoostpolder, de Volkstuinvereniging en het groenteam Bant.

Jan Hendrik Tip is zo'n voorbeeld van een onvermoeibare vrijwilliger. Actief, loyaal, betrokken, behulpzaam, positief, en zeer gewaardeerd. Een voorbeeld voor anderen en als persoon iemand die altijd voor een ander klaar staat.


Afbeelding Koninklijke Onderscheiding voor 72 jarige Jan Hendrik Tip uit Bant
facebooktwitteryoutube